Reportáž ze zápasu

Extraliga mladšího dorostu, 24. kolo, čtvrtek 19.1.2012, Hala Rondo

Kometa Brno

Dynamo Pardubice

8:2
2:1, 2:0, 4:1
Branky a nahrávky: 3:58 Jenyš (Zbořil), 15:16 Boltvan (Marcello), 20:23 Dymáček (Král, Jenyš), 30:21 Jenyš (Štancl, Koch), 44:21 Král (Jenyš, Hájek), 47:24 Koblížek, 54:01 Dymáček, 57:53 Boltvan (Štancl) – 16:09 Panna (Musil), 55:13 Špaček (Havrda). Rozhodčí: Coufal – Král, Musil. Vyloučení: 5:2. Využití: 2:0. Diváci: 100. Střely na branku: 41:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:2, 8:2.
Kometa Brno: Ptáček – Hájek, Koch, Kratochvíl, Šnajnar, Štancl, Švejda, Zbořil – Balaštík, Biolek, Boltvan, Dvořák, Dymáček, Horký, Jambor, Jenyš, Kališ, Koblížek, Král, Marcello.
Dynamo Pardubice: Peřina – Budík, Faltýnek, Franc, Klimecký, Procházka, Voltner – Drobný, Havrda, Hlaváček, Musil, Panna, Rohlík, Špaček, Švarc, Velínský, Vyskočil.

Komentář

Ihned po začátku utkání se puku chopili domácí a začali si pomalu tvořit tlak. Akce Biolka s Koblížkem, kteří najížděli sami na Peřinu ještě gólem neskončila, akvšak minutu na to se již dokázal prosadit Pavel Jenyš. Ten si počkal na vyraženou střelu Jakuba Zbořila a ránou nad lapačku otevřel skóre zápasu.

Poté se hra na několik minut uklidnila. Hráči jezdili sem tam a nedokázali si vytvořit pořádnou šanci. Po vyloučení Zbořila se však Brněnští probudili a paradoxně si začali vytvářet více šancí. Navíc po faulu France na Jenyše, který jel sám na Peřinu, nařídil rozhodčí Coufal samostatný nájezd. Jenyš se snažil umístit puk muzi nohy pardubického gólmana, ale trefil pouze jeho hruď.

Po vyloučení domácího Marcella se Pardubickým sice podařilo dostat po teči Hlaváčka puk za Ptáčkova záda, ale gól nemohl být uznán, jelikož se Hlavážek dotkl puku vysoko nad hlavou. Hráči Pardubic si dokázali vytvořit ještě dvě slibné šance, ale vždy skončili u výborného Ptáčka.

Naopak se gól podařilo vstřelit opět domácím. Z levého strany si najížděl Jakub Boltvan a nenápadnou střelou přes obránce umístil puk přesně do pravé šibenice. Puk se navíc stačil otřít o tyč, takže branka ještě efektně zazvonila.

Hosté se ale nevzdali a necelou minutu poté odpověděl podobným způsobem Ondřej Panna. Ten najížděl z pravé strany a lehkou střelou nad pravý beton překonal Ptáčka v brněnské bráně.

Do druhé třetiny vletěla Kometa po hlavě, když se už 23 sekund po úvodním buly prosadil Roman Dymáček. Ten za bránou převzal puk od Tadeáše Krála a protože hostující gólman sledoval stále Krále, měl před sebou Dymáček prakticky nehlídanou bránu, do které puk lehce zasunul.

Poté se obě mužstva střídali v zahazování šancí do té doby než přišla první početní výhoda domácích v dnešním zápase. A hned dvojnásobná. Tu se podařilo využít Pavlu Jenyšovi. Ten který dostal puk Štanclovou přihrávkou o mantinel za bránou a prostřelil bezmocného Peřinu.

Třetí třetina už byla kompletně ve znamení domácích. Nejprve se trefil Tadeáš Král, který dostal od Jenyše perfektní přihrávku a v samostatném úniku oklamal kličkou Peřinu a zasunul puk mezi jeho betony.

Krásný druhý gól vstřelil Radek Koblížek. Ten si nejprve vybruslil od levého mantinelu na střed, odkud vystřelil na Peřinu. Puk putoval od levé tyčky k pravé a poté za záda pardubického gólmana.

Když dostala pardubická lavička trest za příliš mnoho hráčů na ledě, stačilo Brněnským jenom dvanáct sekund na využití této přesilovky. To také vypovídá o odevzdanosti hostů. Roman Dymáček vystřelil z mezikruží na Peřinu a vyraženou střelu sám dopravil za záda brankáře Pardubic.

Druhý, spíše už jen čestný gól se podařilo krátce poté vsítit i Pardubicím, když se ve skrumáži před Ptáčkem nejlépe zorientoval Michael Špaček a střelou po zemi mezi nohy překonal brněnského brankáře.

Poslední slovo však měli stejně domácí, když se necelé tři minuty před koncem prokličkoval před Peřinu Jakub Boltvan a střelou mezi nohy uzavřel skóre utkání.

Ohlasy po utkání

Milan Vlk (HC Kometa Brno): Výsledkově to bylo od začátku vyvedené utkání. Do utkání jsme vstoupili v celkem bojovné náladě, dařilo se nám kombinačně a nedělali jsme zbytečně moc chyb v obraně. Dokonce sem tam šla i nějaká rozehrávka do středního pásma, která zrychlila hru. Nastříleli jsme pěkné branky a mně nezbývá, než pogratulovat týmu.

Tomáš Blažek (HC Pardubice): Když to řeknu stručně, tak výsledek odpovídá tomu, co se odehrálo na ledě. Brno bylo lepší snad ve všech směrech. My jsme třeba chvílemi drželi vyrovnaný krok, ale přece jenom byli domácí kvalitnější. Zaslouženě vyhráli.

Zápasy v sezóně

6. kolo, 2. 10. 2011
KOM - PCE
7:4
15. kolo, 20. 11. 2011
PCE - KOM
0:8
24. kolo, 19. 1. 2012
KOM - PCE
8:2
33. kolo, 11. 3. 2012
PCE - KOM
1:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube