10.9.2011
Lukáš Chuchválek, Jan Hrabal

Starší dorostenci prohráli v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV — Druhý venkovní zápas na začátku sezony starším dorostencům HC ČSOB Pojišťovna Pardubice nevyšel. Mladí Východočeši sice vedli v Mladé Boleslavi 2:1, ale na středočeský obrat už nedokázali reagovat a prohráli na ledě Bruslařského klubu 2:3.

Extraliga staršího dorostu, 2. kolo, sobota 10.9.2011, ŠKO-ENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

3:2
1:1, 2:1, 0:0
Branky a nahrávky: 1:38 Brzák (Podsedníček), 14:40 Brzák (Nastoupil), 30:55 Kochubej (Borovec) – 14:40 Žilák, 23:34 Bureš (Petira, Susko). Rozhodčí: Hrubý – Prokop, Tasch. Vyloučení: 6:8, navíc Schneider (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. Diváci: 97. Střely na branku: 22:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Mladá Boleslav: Kalašnikov – Nastoupil, Šír, Bašus, Plíšek, Podsedníček, Kochubej, Krupička, Borovec, Šulc, Serbus, Pokorný, Brzák, Michalica, Boček, Bača, Chmelař, Verner.
Dynamo Pardubice: M. Veselý – Kalous, Petira, Pilný, Susko, Kubín, Divecký – Řezníček, Bureš, Schneider – Žemlička, Moravec, Polák – Žilák, Chvojka, Havel – Srpek, Kysela, Bohuněk.

Komentář

Na začátku utkání nastřelil tyč hostující Moravec, ale domácí obrana počátečnímu tlaku odolala a chopila se šance. Boleslavští poslali kotouč na druhou stranu kluziště a po přihrávce z levé strany vstřelil vedoucí gól Stanislav Brzák – 1:0.

Hostující hráči se následně těžko dostávali do šancí přes dobře organizovanou obrannou hru soupeře. Domácí Verner se během té doby dostal do dobré střelecké pozice, z níž se mu nepovedlo puk zvednout, a gólman Veselý ho stačil vykopnout.

V 15. minutě se po vyloučení domácího hráče pardubičtí útočníci osmělili a Patrik Žilák vstřelil vyrovnávací branku po závaru před domácím brankářem – 1:1.

Poté se domácí dostali trochu do křeče a vlastní přesilovku sehráli bídně. Nedařilo se jim držet puk v útočném pásmu a utíkal jim často z hokejek. Pardubičtí hráči dále ohrožovali Kalašnikovovu svatyni, ale neuspěli. Domácí Podsedníček na hostujícím brankáři ve slibné pozici rovněž vyhořel.

Do druhé třetiny obě mužstva vstoupila opatrně a bojovalo se na začátku zejména ve středním pásmu. Hru oživily až fauly obou mužstev a z přesilových her těžila obě mužstva. Nejprve po Chmelařově vyloučení skórovali hosté zásluhou Lukáše Bureše, který se ocitl úplně volný před Kalašnikovem, který nezareagoval včas, když mu puk chladnokrevně poslal pod nataženou nohu za brankovou čáru – 1:2.

Pardubice se však z vedení neradovaly dlouho. Přišel trest za hákování, který byl nemilosrdně potrestán vyrovnávací střelou Stanislava Brzáka mezi betony – 2:2.

Faulovalo se i nadále a domácí trenér Vidner si dokonce po vyloučení dalšího hráče vybral oddechový čas. Při oslabení se v 28. minutě vyznamenal Kalašnikov, který vychytal samostatný průnik pardubického útočníka.

Hosté přitvrdili a ve 30. minutě pardubický Schneider vyfasoval čtyřminutový trest za faul a k tomu desetiminutový osobní trest. O chvíli později se těžce sbíral za asistence spoluhráčů z ledu domácí Boček, ale nejednalo se o nic závažného.

Tvrdá hra se hostům nevyplatila a v přesilové hře opět inkasovali po dalekonosném výstřelu od modré hráče Ilji Kochubeje – 3:2. Pardubičtí hráči se pak do konce třetiny marně snažili vyrovnat, ale ztroskotali na domácím brankáři a při další přesilovce i na své nervozitě.

Na začátku třetí třetiny byl k vidění pohledný hokej. Boleslavští byli díky nečekanému vedení při chuti, což dokazovali několika dobře vymyšlenými akcemi. Brzák z ostrého úhlu pálil na Veselého, který po tomto zákroku nechal svatyni odkrytou. Brzák objel branku a měl možnost zakončit do prázdné brány, ale nejprve zasáhli hostující obránci a napodruhé brankář Veselý, který dalším skvělým zákrokem šanci domácích zlikvidoval.

Pardubice měly koncem zápasu sice opět problémy prosadit se v útoku, ale domácí hráli čím dál tím nezodpovědněji. Nejprve Brzák spálil vydařený sólový únik tím, že nenahrál lépe postavenému Podsedníčkovi, který by měl možnost pálit do prázdné branky.

Potom se osmělili hosté rychlým kombinačním útokem, který završil Schneider po chytré přihrávce na jeden dotek od Bureše tyčí! Domácí na tlak Pardubic pět minut před koncem odpověděli podobnou akcí, při níž skončil hostující brankář i s pukem v síti. Kvůli posunuté brankové konstrukci však nebyl gól uznán. Pardubice se snažily se stavem skóre ještě něco udělat, ale gól nevstřelily ani při hře bez brankáře.

Zápasy v sezóně

2. kolo, 10. 9. 2011
MBL - PCE
3:2
9. kolo, 6. 10. 2011
PCE - MBL
4:2
16. kolo, 27. 10. 2011
MBL - PCE
4:1
23. kolo, 26. 11. 2011
PCE - MBL
1:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube