23.3.2011
Jan Hrabal

Starší dorostenci vezou z Třince postup do čtvrtfinále!

TŘINEC — Povedlo se! Starší dorostenci HC Eaton Pardubice vyhráli i ve druhém utkání osmifinále proti Třinci a prodrali se do čtvrtfinále. Oceláři doma dvakrát vedli, hosté dokázali vždy vyrovnat a ve druhé polovině utkání zápas otočit a ovládnout.

Extraliga staršího dorostu, OF2, středa 23.3.2011, Werk aréna

Oceláři Třinec

Dynamo Pardubice

3:6
2:2, 1:2, 0:2
Branky a nahrávky: 6:01 Pargáč z trestného střílení, 7:43 Franek (Matuš), 35:31 Matuš (Franek) – 6:43 Poulíček (Starý), 11:33 Bureš (Řezníček), 20:39 Chmelař (Moučka), 28:53 Poulíček (Chmelař), 50:59 Bureš (Havel), 57:40 Vachutka (Moučka). Rozhodčí: Mikula – Tošenovjan, Záviský. Vyloučení: 2:5, navíc Ohera, Faksa 10 minut osobní trest – Mládek 5 minutu a osobní trest do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:6. Konečný stav série: 0:2.
Oceláři Třinec: D. Chvostek – Bezuška, Kurzok, Ohera, Ižacký, M. Chvostek, Samek, Repe, Vrabel, Faksa, Pargáč, Slovák, Malyjurek, Valíček, Jonáš, Štencel, Běhal, Franek, Matěj, Jaroš, Matuš.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Kubín, Škvor, Havel, Chmelař, Veselý, Starý, Schneider, Petira, Fridrich, Poulíček, Mládek, Pištora, Moučka, Březina, Moravec, Vachutka, Bureš, Řezníček, Mejtský, Voženílek.

Komentář

Druhé utkání této osmifinálové série bylo již od úvodních minut plné atraktivních šancí na obou stranách. Opticky aktivnějším celkem byli domácí Oceláři, kteří ze své aktivity dokázali vytěžit úvodní branku zápasu. Skóre se tak měnilo již po šesti minutách. Do úniku se dostal Jiří Pargáč a hostujícím obráncům nezbývalo nic jiného, než zatáhnout za ruční brzdu. Třinecké útočník si celou akci mohl zopakovat z trestného střílení, které bez problémů přetavil v první branku svého celku – 1:0.

Vedení domácích ale nemělo příliš dlouhého trvání, za dalších 40 vteřin bylo totiž vyrovnáno. Hosté v té době hráli přesilovku, když se k odraženému puku dostal Patrik Poulíček, kterému stačilo jen doklepnout puk do odkryté branky – 1:1.

Ani tento stav ale nevydržel příliš dlouho, jelikož po dalších šedesáti vteřinách Tomáš Franek vrátil Ocelářům vedení – 2:1.

Hosté se ještě do konce třetiny snažili o vyrovnání, což se jim zásluhou Jakuba Bureše povedlo – 2:2.

Nastolený trend hry pokračoval také ve druhé třetině. Síť domácí branky, po 40 vteřinách od úvodního buly prostřední dvacetiminutovky, rozvlnil Adam Chmelař, který tak hosty poslal poprvé do vedení – 2:3.

Vysoké tempo hry pokračovalo i nadále, na další branky si ale divácí museli počkat do poloviny zápasu. Nejprve na 2:4 zvyšoval svým druhým gólem Patrik Poulíček.

Oceláři se po čtvrté inkasované brance vrhli do útoku, odměnou jim za to byla branka na 3:4.

Velký tlak první formace domácích završil Radim Matuš, který se po chybě hostující obrany dostal do úniku a s přehledem překonal brankáře Langhamera. Oceláři se ještě do konce třetiny snažili o srovnání stavu, další branku už ale nedokázali vsítit.

Závěrečnou periodu tedy začali domácí s jednobrankovým mankem. Oceláři s vědomím toho, že to může být jejich poslední třetina této sezóny, začali poslední dvacetiminutovku velmi aktivně. Asi největší šanci prvních pěti minut poslední třetiny si vypracoval Radek Faksa, který ale ani nadvakrát nedokázal překonat výborně chytajícího Langhamera.

Oceláři se nehodlali vzdát, paní štěstěna ale přála vítězství hostům. Nejlépe to dokumentuje šance Repeho, který střelou z mezikruží orazítkoval levou tyč hostující branky. Třinečtí zvyšujícím se tlakem často zapomínali na zadní vrátka, hosté toho taky dokázali využít.

V 51. minutě se do samostatného úniku dostal Martin Havel. Ten ale nedokázal překonat Chvostka. Jenže domácí obrana zcela zapomněla na z druhé vlny najíždějcího Lukáše Bureše, který doklepl volný puk do třinecké sítě – 3:5.

Oceláři dál mohutně dobývali pardubickou branku, v cestě jim však stál brankář Langhamer. Gólovou tečku zápasu přidal v 58. minutě Daniel Vachutka, který opět ujel domácí obraně a pošesté uklidil puk do třinecké sítě – 3:6.

Ohlasy po utkání

Jiří Fibiger (HC Eaton Pardubice): „Kluci zápas vybojovali, máme obrovskou radost z postupu. Ve druhé třetině jsme Třinci utekli na 4:2 a to se ukázalo být rozhodující. Hráči zaslouží pochvalu.“

Zápasy v sezóně

33. kolo, 7. 1. 2011
PCE - TRI
3:6
39. kolo, 28. 1. 2011
TRI - PCE
4:1
OF1, 21. 3. 2011
PCE - TRI
3:1
OF2, 23. 3. 2011
TRI - PCE
3:6

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube