1.2.2011
Miroslav Fantal

Juniorka podlehla olomouckým Kohoutům

OLOMOUC — Juniorka Eatonu zamířila v rámci děvetačtyřicátého kola NOEN extraligy na Hanou, kde se utkala s mužstvem Kohoutů. Hokejistům z východu Čech se utkání nepovedlo a Olomouci nevstřelili ani branku.

Extraliga juniorů, 49. kolo, úterý 1.2.2011, Zimní stadion Olomouc

Olomouc

Dynamo Pardubice

3:0
1:0, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky Pardubic: 15:50 Heža (Mareček, Sedlář), 40:59 Heža (Sedlář), 44:49 Rác z trestného střílení. Rozhodčí: Jeřábek – Bartošák, Hanzlík. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 60 Střely na branku: 32:37. Průběh utkání: 3:0.
Olomouc: Kůdela – Ustrnul, Schejbal, Haas, Škůrek, Vaněk, Ogrizek, Voznica, Kreisel, Králík, Mareček, Pozděna, Axman, Lehečka, Machala, Rác, Heža, Sedlář.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Vondráček, Zdráhal, Krejnus, Škvor, Beneš, Lenoch – Hemský, Březina, Půhoný – Stoklasa, Moučka, Zrůst – Křečan, Pilař, Šťastný.

Komentář

Úvodní desetiminutovka příliš záživného hokeje nenabídla. Až druhá část prvního dějství přinesla více vzruchu. Ve dvanácté minutě se od vlastní branky vydal do samostatné akce Radim Haas, jemuž ale v koncovce selhala střelba. Ani ne za minutu měl dobrou střeleckou příležitost na druhé straně Tomáš Šťastný. Domácí gólman se ale stihl přesunout a šanci pardubického útočníka zneškodnit.

Na první branku se tak muselo čekat až do závěru šestnácté minuty. Olomoucký Oldřich Heža využil volného prostoru před domácí klecí a střelou z první poslal Marečkův pas za hostujícího gólmana.

Druhá dvacetiminutovka se velmi podobala úvodu střetnutí. Pardubičtí si sice díky početním výhodám vypracovali několik nebezpečných pokusů, olomoucký maskovaný strážce brankoviště však ani jednomu střelci nepovolil skórovat.

Na začátku třetí periody se Hanáci přiblížili k zisku tří bodů. Druhou branku v utkání vsítil Oldřich Heža. A když na konci pětačtyřicáté minuty využil trestné střílení Roman Rác, bylo rozhodnuto.

Ohlasy po utkání

Luděk Salava (HC Eaton Pardubice): „Přijeli jsme s pozměněnou sestavou. Měli jsme problémy s centrama, takže jsme narychlo dávali sestavu dohromady. To ovšem není vysvětlení k výsledku. Měli jsme problémy s koncovkou, nedali jsme ani branku, takže jsme nemohli pomýšlet na body. Olomouc zaslouženě vyhrála.“

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): „Z utkání jsme měli velké obavy, protože tři obránci chyběli a nahradili je dorostenci. Ti je ale zastoupili skvěle a pomohlo jim i celé mužstvo, které dobře bránilo. Vyráželi jsme to protiútoků, z čehož plynuly přesilovky. Musím před týmem smeknout, protože kluci dlouho leželi, teprve včera přišli tři útočníci, kteří dnes nastoupili. Mám strach z dalších zápasů, že přijde fyzická krize.“

Zápasy v sezóně

přát., 9. 8. 2010
OLO - PCE
6:4
přát., 19. 8. 2010
PCE - OLO
4:3
26. kolo, 28. 9. 2010
PCE - OLO
5:7
37. kolo, 11. 12. 2010
OLO - PCE
2:4
49. kolo, 1. 2. 2011
OLO - PCE
3:0
58. kolo, 28. 2. 2011
PCE - OLO
4:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube