18.2.2011
(HoH)

Starší dorostenci sahali na Spartě po senzaci, nakonec však padli

PRAHA — Výborný zápas odehráli v utkání 43. kola starší dorostenci HC Eaton Pardubice. Mladí Východočeši na ledě pražské Sparty 1:0 a 2:1, slibně rozjetý duel u favorita ale k bodovému zisku nedotáhli. Eaton prohrál dvěma inkasovanými brankami v závěru 2:3.

Extraliga staršího dorostu, 43. kolo, pátek 18.2.2011, Tesla arena

Sparta Praha

Dynamo Pardubice

3:2
0:1, 1:0, 2:1
Branky a nahrávky: 33:02 Müller (Doležal, Košťálek), 55:53 Pulkrab (Slavíček), 57:08 Müller (Brém) – 12:38 Moravec (Mládek), 46:43 Chmelař (Vachutka, Voženílek). Rozhodčí: Wágner – Krejsa, Ledinský. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 53. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Sparta Praha: Neužil – Bodnár, Košťálek, Skřivánek, Vacek, D. Bílek, Kliment – Müller, Brzobohatý, Hudec – Doležal, Brém, Slavíček – Arnošt, Hemr, Pulkrab.
Dynamo Pardubice: Bernart – Kubín, Škvor, Mládek, Petira, Pilný, Voženílek – Havel, Chmelař, Mejtský, Moravec, Moučka, Poulíček, Řezníček, Schneider, Vachutka, Veselý, Zellinger.

Komentář

První třetina moc gólových šancí nepřinesla. Většinu času vládly obrany a brankáři. O puk se spíše bojovalo u mantinelů a v rozích kluziště. Skóre otevřeli hosté v 13. minutě, když po chybě domácí obrany ujel Luboš Moravec a ač faulován dokázal prostřelit domácího brankáře Neužila – 0:1. O chvíli později mohl vyrovnat domácí kapitán Dominik Müller, ale tváří v tvář brankáři Bernartovi zklamal a trefil jen jeho rameno.

Sparta si stihla vypracovat ještě jednu šanci v závěrečných sekundách první dvacetiminutovky, když se před brankářem zjevil Eatonu volný Herm, ale po dlouhém zpracování již nezvládl puk dostatečně zvednout. Proto oba týmy šly do kabin za těsného vedení Východočechů.

Ve druhé dvacetiminutovce pokračoval nastolený trend, kdy každý chvilku tahal pilku. Nejdříve byli aktivnější hostující hráči Pardubic, poté zase otěže utkání na chvíli přebrali domácí. Ale i nadále vynikala pozornost obou obran v čele s maskovanými brankáři.

Jen jedna z několika zajímavých akcí, které si týmy vypracovaly, skončila gólem. To když se po útočném výpadu domácího prvního útoku prosadil nejaktivnější z domácích útočníků Dominik Müller a vyrovnal tak před druhou sirénou na 1:1.

I poslední třetinu začali hosté náporem a ohrožením domácí branky, ale Neužil Spartu podržel. Spíš než hokej utkání připomínalo boj o každý metr ledové plochy. Rozhodně nebyl vidět tabulkový rozdíl mezi oběma týmy.

Pardubice se opět dostaly do vedení, když hostující kapitán Adam Chmelař zůstal úplně volný u tyčky Neužilovy branky a zasunul kotouč za bezmocného brankáře – 1:2.

Hosté dlouho drželi jednobrankové vedení a nedovolovali Spartě moc vyložených šancí. Už se schylovalo k překvapení, když domácí hráči zapnuli a i díky chytrému nahození zpoza branky od Marka Pulkraba srovnali skóre – 2:2.

Hosté se ani nestihli rozkoukat z obdržené branky a prohrávali. To když rychlou kombinaci zakončil Dominik Müller – 3:2. Pár sekund před poslední sirénou ještě nastřelil Hudec tyčku.

Ohlasy po utkání

Pavel Geffert (HC Sparta Praha): „Dnes to na pohled nebylo moc hezké utkání. My jsme nehráli vůbec dobře. Znova to mužstvo ukázalo svoji sílu, protože i z toho nedobrého výkonu se dokázalo zvednout a otočit zápas. Rozhodně nejsem spokojený s herním projevem, ale když budu hodnotit výsledek tak jsme rádi za tři body.“

Jiří Fibiger (HC Eaton Pardubice): „Z naší strany to byl super odvedený výkon. Jen škoda těch posledních pěti minut, kdy nás to srazilo jak výsledkově, tak herně. Takže ten závěr nám zkazil celé utkání. Ale na druhou stranu musím kluky pochválit za to, jak hráli a plnili si pokyny. Jen ohromná škoda toho závěru.“

Zápasy v sezóně

43. kolo, 18. 2. 2011
SPA - PCE
3:2
48. kolo, 11. 3. 2011
PCE - SPA
1:3
ČF1, 27. 3. 2011
PCE - SPA
3:4sn
ČF2, 29. 3. 2011
SPA - PCE
3:5
ČF3, 30. 3. 2011
SPA - PCE
1:2sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube