1.11.2010
(HoH)

Junioři si přivezli z Třince sedm branek

TŘINEC — Sedm gólů inkasovali junioři HC Eaton Pardubice ve vloženém 31. kole své extraligy. V Třinci se gólově prosadili pouze Lukáš Kapec a Filip Stoklasa, naopak Východočeši sedmkrát inkasovali.

Extraliga juniorů, 31. kolo, pondělí 1.11.2010

Oceláři Třinec

Dynamo Pardubice

7:2
3:1, 3:0, 1:1
Branky a nahrávky: 9. Marosz (Bajtek, Roupec), 12. Toman (Řezáč), 16. Rufer (Bajtek), 25. Herman (Řezáč), 30. Pavlík (Kaďorek), 38. Marosz (Pavlík), 58. Pavlík (Bezuška, Rapáč) - 5. Stoklasa (Nosek, Zdráhal), 45. Kapec (Starý, Jetmar). Vyloučení: 8:8. Využití: 4:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 93. Střely na branku: 46:23. Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:2, 7:2.
Oceláři Třinec: Kotrla - Roupec, Pavlík, Toman, Bezuška, Burzala, Rajnoch, Kaďorek - Hegyi, Řezáč, Rapáč, Rufer, Herman, Číhal, Bajtek, Deveri, Marosz, Sochora, Bumbál
Dynamo Pardubice: Langhamer (21. Štrof) – Zdráhal, Havlík, Beneš (21. Procházka), Starý, Krejnus, Lenoch – Stoklasa, Nosek, Půhoný – Tomín, Březina, Pilař (30. Jetmar) – Veselý, Moučka, Kapec – Křečan, Vlček, Šťastný.

Komentář

Úvodní třetina utkání přinesla svižný a atraktivní hokej se spoustou šancí na obou stranách. Po většinu času byli aktivnější domácí, paradoxně však do vedení šli hosté. Již v páté minutě se hostům naskytla první možnost početní výhody, kterou dokázali přetavit v úvodní branku. Postaral se o to Filip Stoklasa, který po pohledné souhře na jeden dotek doklepával puk do odkryté branky domácích. Oceláře to ale nakoplo k ještě větší aktivitě. Odměnou za zvýšenou střeleckou potenci jim byla vyrovnávající branka. Stalo se tak také v přesilovce, když se vyhozeného puku zmocnil Rostislav Marosz, prokličkoval se před brankáře Langhamera a dokázal najít skulinku mezi betony gólmana hostů.

To však ze strany domácích nebylo z daleka vše. Již za další tři minuty se, jak jinak než v přesilové hře, prosadil Jakub Toman. Jeho střela od modré sice skončila na tyči, ale po nešťastném zásahu brankáře Langhamera se kotouč zakutálel za brankovou čáru. Domácím to však nestačilo, a tak se skóre měnilo po třetí. Hostující obrana nechala příliš mnoho prostoru Adamu Ruferovi, který na třikrát dokázal překonat Langhamera. Do konce prvního dějství ještě mohl zvýšit vedení domácích Filip Bajtek, jeho střela z otočky však neměla gólové parametry. Do šaten po první dvacetiminutovce šli tedy za dvoubrankového vedení domácí Oceláři.

Do prostřední části se hostující trenéři rozhodli vystřídat brankáře, potřebný impuls to však jejich celku nepřineslo. Ba naopak. Domácí se hnali za vítězstvím a odměnou jim za to byly vstřelené branky. A že jich nebylo málo. Nejprve se ve vlastní početní nevýhodě dokázal prosadit Jakub Herman, kterému se podařilo ujet společně s Petrem Řezáčem. Nejprve si oba vyměnili puk, a pak se první jmenovaný blýskl parádním blafákem, kterým nedal náhradníku Štrofovi sebemenší šanci. Později se do slibné šance dostalo duo Herman - Rufer, ale těm se nepodařilo překonat brankáře Štrofa. Skóre se tedy měnilo až v polovině hrací doby. Nejprve se ve vyložené šanci ocitl Filip Pavlík, který však jen orazítkoval tyč. O pět vteřin později to byl stejný hráč, který už upravoval stav skóre. Nutno podotknout, že to bylo opět v přesilové hře.

Další průběh třetiny přinesl stejný obrázek hry jako první část. Domácí se stále více tlačili do zakončení, hosté je jen stěží bránili. Ojedinělé výpady hostů končily na skvěle chytajícím brankáři Kotrlovi. Skóre se v této třetině měnilo ještě jednou. Opět na straně domácích, opět v přesilové hře. Po souhře celé útočné formace se dokázal prosadit Rostislav Marosz a zvýšit tak vedení Ocelářů na pět branek. Do konce prostřední části se již nic vážného neudálo, a tak šli do kabin Oceláři v mnohem lepší náladě, než jejich soupeř.

Třetí třetina se vhledem k stavu skóre jen dohrávala. Ale i tak byly k vidění zajímavé hokejové akce. Nejprve dokázali pardubičtí kosmeticky upravit skóre, když se v přesilovce po nahození Ondřeje Starého, které nedokázal zkrotit brankář Kotrla, prosadil Lukáš Kapec, jenž měl snadnou úlohu, jmenovitě doklepnout puk do odkryté branky. O tři minuty později se mohlo skóre opět měnit, to by ale museli jak Lukáš Pilař, tak Danko Deveri trefit branku, respektive puk.

Poté nastala hokejově nudnější pasáž, ve které se týmům nedařilo založit útok, nebo jim nevycházely finální přihrávky. Tuto část hry utnul v 58. minutě Jiří Půhoný. Podařilo se mu dostat do úniku, v skórování mu však zabránila tyč třinecké branky. V tomto případě se osvědčilo známé rčení: Nedáš, dostaneš. Z následného protiútoku se totiž od půlicí čáry prosadil Filip Pavlík. Když se pak Deverimu nepodařilo trefit neposedný puk, který skákal před odkrytou brankou hostů, byla to poslední gólová akce celého večera. Tři body tedy zůstaly ve Werk aréně.

Ohlasy po utkání

Jiří Juřík (trenér Třince): Do utkání jsme nevstoupili dobře a dostali jsme gól v přesilovce. Naštěstí jsme nastartovali a v dalších přesilovkách jsme rychle odpověděli a dostali se do vedení. Z prvními dvěma třetinami můžeme být spokojení. Po úpravě sestavy, kdy jsme to stáhli na tři pětky, se celá hra oživila a bylo to znát na vyslédku. Třetí třetina už nebyla tak dobrá, jelikož kluci podlehli výsledku a nedohráli to na sto procent.

Luděk Salava (trenér Pardubic): Po hrubých chybách a nezodpovědném výkonu se soupeř dostal do jednoznačného vedení. Hráči do jednoho nedodrželi na ledě jedinou věc, kterou jsme jim řekli a kterou jsme chtěli, aby hráli. Výsledek odpovídá tomu, co jsme hráli.