26.11.2010
(HoH)

Junioři nadělili Kladnu „sedmičku“

PARDUBICE — Vynikající zápas sehráli extraligoví junioři HC Eaton Pardubice. Ti v utkání 21. kola NOEN extraligy rozstříleli doma Kladno 7:3. Hodně byl vidět kanonýr Jan Buchtele, jenž vypomohl týmu.

Extraliga juniorů, 21. kolo, pátek 26.11.2010, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

7:3
3:0, 2:1, 2:2
Branky a nahrávky Pardubic: 1:57 Vlček, 7:42 Buchtele (Dočekal), 16:23 Starý (Kapec, Zdráhal), 22:33 Buchtele (Vlček, Dočekal), 29:49 Buchtele (Dočekal, Krejnus), 43:51 Nosek (Zdráhal), 56:26 Kapec (Starý) – 28:16 Doskočil (Obr, Melka), 44:40 Butor (Steigauf), 57:32 Butor (Kupec). Rozhodčí: Úlehla – Svoboda, Lučan. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 33:22. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:3.
Dynamo Pardubice: Landsman – Zdráhal, Havlík (40:00 Žemlička), Beneš, Krejnus, Starý, Škvor – Hemský, Nosek, Půhoný – Vondráček, Dočekal, Buchtele – Kapec, Vlček, Křečan.
Rytíři Kladno: Lejsek, Ilašenko - Doskočil, Gutwald, David, Steigauf, Melka, Máša, Medřický, Krpata, Bernat, Koranda, Tomáš, Hybner, Kupec, Butor, Jupa, Obr

Komentář

Pardubice vstoupili do očekávaného střetnutí proti Kladnu pěkně zhurta. Už ve druhé minutě úvodní třetiny Petr Vlček vybojoval ve středním pásmu puk, proháčkoval se mezi dva beky Kladna a zavěsil puk do sítě nezahřátého Lejseka. Eaton pokračoval v náporu a hosté si museli na vyslanou střelu směrem k Landsmanovi počkat. Domácí junioři šli do dvoubrankového vedení díky Janu Buchtelovi, který dostal ideální přihrávku od Dočekala. Mezi kruhy naznačil přihrávku a pak přesně vystřelil po ledě ke vzdálenější tyči. Kladno bylo po dvou inkasovaných gólech v útlumu a několik minut se nemohlo dostat do útočné třetiny. Na špatnou zápasovou situaci zareagoval trenér hostů oddechovým časem. Z toho však těžili domácí, kteří po krátké pauze zvyšovali už na 3:0. Ondřej Starý se neukvapil a zamířil k pravé tyči Lejskovy branky.

Ve druhé třetině úřadoval domácí Jan Buchtele, který zkompletoval díky dvěma trefám hattrick. Také hosté se dočkali první branky, Landsman odrazil první pokus rovnou na hůl Jana Doskočila, který zakončoval do prázdné brány.

Závěrečná třetina patřila mezi vyrovnanější a znovu padaly góly na obou stranách. Nejdříve vyslal Tomáš Nosek přesnou střelu, na kterou Lejsek nedosáhl a domácí tak utekli na rozdíl pěti branek. Hosté bleskově odpověděli. Landsman neudržel Steigaufovu střelu a dojíždějící Vojtěch Butor už neměl problém vsítit puk do prázdné brány. Pardubický brankostroj se zastavil až na číslu sedm. Postaral se o to Jan Starý, který zvýšil už na 7:2. Hosté měli ještě k závěru třetí třetiny početní výhodu, kde Vojtěch Butor kosmeticky upravil na 7:3.

Hráči Pardubic byli celý zápas aktivnější, lépe bruslili a pokoušeli se často zaměstnávat hostujícího brankaře. Rozhodujícím úsekem se stala úvodní třetina, kdy domácí celek odskočil o tři branky a proto si na domácí půdě připsal další tři body.