30.10.2010
(HoH)

Junioři nevstřelili v Liberci ani gól

LIBEREC — Porážkou skončilo 19. kolo juniorské extraligy pro pardubické mladíky. Ti se střelecky pod Ještědem neprosadili a podlehli Bílým Tygrům 0:4.

Extraliga juniorů, 16. kolo, sobota 30.10.2010, Svijanská aréna

Bílí Tygři Liberec

Dynamo Pardubice

4:0
1:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 8. Skalický (Mulač, Bulíř), 36. Jánošík (Kouřil, Lacek), 45. Mulač (Šimek), 57. Valášek. Rozhodčí: Hrubý - Bosák, Hejl. Vyloučení: 5:9, navíc Nosek (PCE) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 0:0, 4:0.
Bílí Tygři Liberec: Alexa - Šimek, Lacek, Říha, Pánek, Šefl, Karlík, Sobotka, Bittner - Kraus, Jánošík, Kouřil, Bulíř, Kedršt, Skalický, Valášek, Mulač, Miškovský, Morong, Maďar.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Zdráhal, Havlík, Beneš, Starý, Lenoch, Žemlička – Půhoný, Březina, Hemský – Stoklasa, Nosek, Pilař – Tomín, Moučka, Kapec – Křečan, Vlček, Jetmar.

Komentář

Duel zahájily oba celky z prostředních pater tabulky aktivně. Pardubičtí, kteří v prvním klání této sezóny deklasovali Tygry na vlastním ledě devíti brankami, nešetřili na ofenzivních výpadech. Alexovu pozornost nejprve prověřil Půhoný a ve druhé minutě pálil z bezprostřední blízkosti Stoklasa, liberecký muž s maskou dokázal ošemetnou situaci vyřešit.

Bílí Tygři se ze soupeřova sevření dokázali vymanit zanedlouho, první větší vzruch před brankářem Langhamerem přinesla pohotová střela Jánošika, hostující gólman byl připraven. O chvilku později už ale musel lovit kotouč z vlastní sítě. Mulačovu nabídku zpoza branky přetavil v domácí radost před brankovištěm operující Daniel Skalický - 1:0

Týmy se poté pravidelně střídaly v držení kotouče a útočné aktivitě. Říhův pokus se snažil tečovat dobře postavený Šimek, Langhamer ovšem uschoval černou pryž v lapačce. Následně měl plné ruce práce také liberecký brankář, jehož prověřil nebezpečný pokus Pilaře z výhodné střelecké pozice.

Druhé dějství zahájili velkou šancí domácí, Skalický přesnou přihrávkou nalezl ve středním pásmu Mulače. Ten rozkmital své rychlé nohy, pronikl mezi pardubickými zadáky a řítil se sám na brankáře, kotouč ale do sítě protlačit nedokázal.

Bílí Tygři měli posléze k dispozici hned dvě přesilové hry v krátkém časovém sledu, v nich si však větší šanci nevypracovali. Naopak hned vzápětí měl vyrovnání na své holi Půhoný, gólman Alexa se stihl rychle přemístit a puk zastavit před brankovou čarou. Svižné tempo hry v těchto chvílich opadlo a ve hře převažovaly nepřesnosti. Aktivnější byli však hosté, kteří neustále atakovali soupeřovu svatyni.

Když se z levé strany prohnal až před Alexu útočník Stoklasa, musel se severočeský strážce svatyně roztáhnout v brankovišti. Hostující hráč ovšem slibně vypadající šanci nevyužil, kotouč poslal nad branku. Udeřilo tedy na opačné straně hrací plochy, přihrávkový kolotoč zakončoval z mezikruží Filip Jánošík, jenž převzal skvělou přihrávku od Kouřila. Do kabin se tak odcházelo lépe Tygrům, kteří vedli o dvě branky.

Třetí periodu zahájili tradiční aktivitou hokejisté Eatonu, liberečtí zadáci nejprve zblokovali Havlíkovu ránu a poté předvedl efektivní zákrok znovu Alexa, jehož nepokořila ani rána Moučky. Severočeši ovšem soupeřův nápor přečkali a o chvilku později dokázali také vsítit třetí branku. Šimkovu přihrávku usměrnil do sítě Jakub Mulač - 3:0

Další minuty se diváci příliš pohledným hokejem nebavili, kotouč klouzal především ve středním pásmu. Z nezáživné mezihry tak vystouply pouze dva pohotové zákroky skvěle chytajícího Alexy, ten nejprve udržel kotouč pod betonem při ataku Pilaře a následně hbitě máchl lapačkou proti projektilu Půhoného.

Pardubičtí mladíci již působili v útoku poněkud bezradně a vinou hrubé chyby v obraně dokonce svému sokovi darovali čtvrtou branku. Milan Valášek vystihl východočeskou rozehrávku a sám před Langhamerem nezaváhal - 4:0. Vyrovnaný duel tak vyzněl lépe pro domácí hokejisty, kteří si do tabulky připisují tři body. Veškeré pardubické šance zlikvidoval výborně chytající Tomáš Alexa.

Zápasy v sezóně

přát., 24. 8. 2010
LIB - PCE
2:7
přát., 31. 8. 2010
PCE - LIB
3:4sn
4. kolo, 18. 9. 2010
PCE - LIB
9:2
16. kolo, 30. 10. 2010
LIB - PCE
4:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube