Reportáž ze zápasu

Extraliga mladšího dorostu, 14. kolo, středa 17.11.2010, Horácký zimní stadion

Dukla Jihlava

Dynamo Pardubice

6:1
3:1, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky Pardubic: Havrda (Kuťák). Využití: 2:0. Střely na branku: 22:31. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 3:1, 4:1, 5:1, 6:1.
Dukla Jihlava: Vacek - Čermák, Szathmáry, Brussmann, Půža, Cívka, Port, Dvořák, Reiterman - Kovářů, Mandát, Beran - Kašpar, Mahút, Severa - Hotař, Klaus, Hubert - Kutlák, Bambula, Anděl
Dynamo Pardubice: Stibůrek (Müller) – Divecký, Bažant, Kalous, Vyskočil, Procházka, Skála, Kabelka – Panna, Chvojka, Barkóci, Pipek, Voženílek, Žilák, Havrda, Kuťák, Háze, Bohuněk, Polák, Kysela.

Komentář

Hned o pět gólů domácích se postarala první formace domácích. Útočný tandem Ondřej Kovářů - Jan Mandát se podělil o čtyři z nich.

Poprvé slavila úspěch spolupráce dvou jihlavských siamských dvojčat v šesté minutě, kdy Ondřej Kovářů přihrával z rohu před bránou postavenému Janu Mandátovi a ten neměl sebemenší problém zasunout puk do poodkryté brány – 1:0.
Ondřej Kovářů se zapsal mezi střelce v polovině jedenácté minuty, kdy se zmocnil ve středním pásmu puku, vybruslil si podél mantinelu až před gólmana Stibůrka a střelou do jeho protipohybu skóroval – 2:0.

O necelé tři minuty později se stejný hráč prosadil znovu. Dukla právě hrála přesilovku. Jan Mandát našel před brankou v ideální palebné pozici Simona Berana, ten však místo střely přihrál na kruhu postavenému Ondřeji Kovářů, který vymetl levý horní roh pardubické branky - 3:0.

Snad ukolébáni rychlým a pohodlným vedením snížili hráči ve žlutých dresech koncentraci a dvacet vteřin po třetím gólu inkasovali. Ihned po vhazování se na jihlavskou branku rozjeli Filipové Kuťák a Havrda, přičemž druhý jmenovaný snížil na rozdíl dvou gólů – 3:1.

Víc už domácí hostům z východních Čech ale nedovolili. Ve druhé třetině Pardubice lépe bránily a nutily jihlavské hráče chybovat, přesto se Dukla prosadila. Druhý gól v utkání zaznamenal v den svých patnáctých narozenin Jan Mandát, který nejprve vyslal své "dvojče" ze středního pásma do útoku, Kovářů si počkal na kruhu, až jeho parťák sjede do ideální pozice a přesným pasem ho vybídl ke skórování. Mandát si povytáhl gólmana k pravé tyči a bekhendem zasunul do poodkryté klece – 4:1

Také u pátého gólu Jihlavy byla první pětka. V 51. minutě v přesilové hře pálil nekompromisně od modré čáry obránce Roman Čermák – 5:1. Šestý přesný zásah přidal o necelé čtyři minuty později Jan Mahút.

Utkání už se spíše dohrávalo jen z povinnosti, ale Pardubice úplně nesložily zbraně občas pěkně zazlobily. Při šanci tři vteřiny před koncem, kdy domácí gólman David Vacek nemohl zkrotit skákavý puk, se před jeho svatyní strhla mela s boxerskou vložkou. Do potyčky se zapojilo snad osm hráčů, hlavní rozhodčí nakonec vylučoval pouze symbolicky po dvou účastnících strkanice na každé straně.

Ohlasy po utkání

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava): „Dnes jsme měli parádní úvod zápasu. Během deseti minut jsme vedli 2:0, měli jsme i spoustu dalších velkých šancí, které jsme neproměnili. Pardubice jsme vlastně nepustili za půlku. Poté se kluci trochu uspokojili a tím jsme dovolili Pardubicím vrátit se do hry. Druhá třetina už nebyla tak dobrá, proto jsme si o přestávce něco řekli v kabině, kluci si to vzali k srdci a ve třetí třetině už zase hráli podle našich představ. Ta vyzněla jednoznačně pro nás. Prosadila se i jiná něž první lajna. I když druhá formace, která dala jenom jeden gól, měla i několik dalších gólových šancí. Herně už to bylo lepší, než ta utkání předtím.“

Jiří Seidl (HC Eaton Pardubice): „Porazili nás tři hráči, kteří dávají góly. Pořádně nás to zaskočilo. Ze šesti gólů byli u pěti. Jak říká trenér Jihlavy, ze čtyřiceti pěti gólů jich dali třicet osm oni. Jihlava má tyto hráče, a kdo je má, ten vyhrává.“

Zápasy v sezóně

přát., 9. 8. 2010
JIH - PCE
4:4
přát., 24. 8. 2010
PCE - JIH
24.08.2010
5. kolo, 26. 9. 2010
PCE - JIH
6:4
14. kolo, 17. 11. 2010
JIH - PCE
6:1
23. kolo, 6. 1. 2011
PCE - JIH
6:5p
32. kolo, 6. 3. 2011
JIH - PCE
4:5sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube