13.3.2010
(HoH)

Starší dorost přehrál Vsetín i podruhé a míří po sedmigólové smršti dál!

PARDUBICE — Pardubičtí mladíci to dokázali! Starší dorostenci HC Eaton Pardubice čistě porazili Vsetín v rozhodujícím utkání osmifinále a pokračují dál vyřazovacími boji. Východočeši rozhodli o své sedmigólové výhře výborně sehranou druhou třetinou, kterou vyhráli 3:0. Ve čtvrtfinále změří síly s Českými Budějovicemi.

Extraliga staršího dorostu, OF3, sobota 13.3.2010, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Vsetín

7:0
0:0, 3:0, 4:0
Branky a nahrávky: 25:59 Půhoný (Nosek), 31:30 Starý (Beneš), 34:34 Šťastný (Březina, Vachutka), 49:50 Půhoný (Hemský), 53:05 Hemský (Lenoch), 55:20 Hemský (Půhoný, Nosek), 58:06 Nosek (Starý). Rozhodčí: Homola – Dřínovský, Svoboda. Vyloučení: 6:4, navíc Březina 5 minut a osobní trest do konce utkání, Beneš 10 minut osobní trest – Žák 5 minut a osobní trest do konce utkání, Jurík 10 minut osoabní trest a osobní trest do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 250. Střely na branku: 38:22. Průběh utkání: 7:0.
Dynamo Pardubice: Langhammer – Škvor, Žemlička, Havlík, Lenoch, Starý, Beneš, Voženílek – Vachutka, Šťastný, Březina, Zrůst, Chlupáč, Nosek, Tomín, Vlček, Hemský, Půhoný, J. Moučka.
Vsetín: Kohn – Fryšara, Žabčík, Pelc, Hurtík, Žák, Báchor, Kovář – Daněk, Kitsberger, Káňa, Ptáčník, Kývala, Jurík, Podešva, Slováček, Kozák, Pokorný, Klimek, Kajaba.

Komentář

Zatímco páteční zápas se nesl ve znamení drtivého náporu Eatonu, o den později sledovala malá hala pardubické ČEZ Areně od první minuty vyrovnanou podívanou. Vsetínští mladíci dokázali držet krok s Východočechy, ti se jen velmi ztuha probíjeli přes důraznou obranu Valachů.

Ti měli první větší šance při přesilovce po Starého vyloučení za hrubost, ale obranu Pardubic příliš neprověřili. V 15. minutě musela defenzíva Pardubic zachraňovat rychlý brejk dvojice Kozák – Podešva.

Vsetín měl další velkou střeleckou příležitost v 18. minutě kdy si do palebné pozice z levého kruhu najel Žák, ale povyjetý Langhammer puk zneškodnil. V závěru úvodní dvacetiminutovky měly Pardubice početní výhodu po Žákově vysoké holi, ale přesilovku nevyužily.

Od druhé třetiny nastoupil v bílých dresech vyměněný tým. Domácí tým ovládl hřiště, byl aktivnější a dostával se do šancí. Tu první ale proměnil paradoxně při vlastním oslabení. Vyloučen byl Jaroslav Moučka, ale po dvaadvaceti sekundách se mohl radovat. V obraně se zmocnil puku Tomáš Nosek, nahrál jej na rozjetého Jiřího Půhoného a ten svůj samostatný únik zakončil gólovou střelou – 1:0.

Další gól přidal Eaton ve vlastní přesilovce, na trestné lavici pykal David Klimek za faul kolenem, ale celé dvě minuty za boxem nevydržel. Petr Beneš hodil ve 32. minutě puk nasprintovanému Ondřej Starému a jeho střela švihem skončila v brance – 2:0.

Domácí se uklidnili a nadále se tlačili do zakončení. O tři minuty později zakončil pobyt v předbrankovém prostoru Vsetína Tomáš Šťastný střelou z mezikruží – 3:0. Hosté sice po Březinově vyšším trestu dohrávali třetinu v pětiminutové převaze, ale mnoho toho nevymysleli.

V úvodu posledního dějství měli Valaši dvě přesilovky, ale Starého a Chlupáčovo podražení nedokázali potrestat. Pardubice si zápas v klidu hlídaly, nikam se netlačily a takticky hrály co nejdále od Langhammera.

Ještě lépe bylo domácím v 50. minutě. Po zaváhání vsetínské rozehrávky Marek Hemský přihrál Jiřímu Půhonému a ten svým druhým gólem v utkání zvýšil na 4:0. O chvíli později se v pěkném sólovém úniku v oslabení prosadil faulovaný Marek Hemský – 5:0.

Starší dorostenci HC Eaton Pardubice proměnili závěr utkání ve vlastní exhibici, v 56. minutě zvýšil Marek Hemský na 6:0, o dvě minuty později využil dvounásobnou přesilovku Ondřej Starý, který uzavřel na konečných 7:0.