13.3.2010
(HoH)

Smutek po tuhém boji. Juniory Pardubic vyřadily Karlovy Vary

KARLOVY VARY — Extraligovým juniorům HC Eaton Pardubice končí sezona. Mladí Východočeši prohráli v rozhodujícím osmifinálovém utkání play off v karlovarské aréně 1:4, když ještě po dvou třetinách byl stav utkání nerozhodný 1:1. Oslabená juniorka Eatonu podala statečný výkon, na postup to však nestačilo.

Noen extraliga juniorů, OF3, sobota 13.3.2010, KV Arena

Karlovy Vary

Dynamo Pardubice

4:1
0:0, 1:1, 3:0
Branky a nahrávky: 28:52 Mareček (M. Rohan), 40:58 Schusser (Kverka), 47:22 Mareček (Tomeček, T. Rohan), 58:26 Kverka (Vachovec) – 28:04 Kaut (Poskočil, Zdráhal). Rozhodčí: Turčan – Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 120. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Karlovy Vary: Hruška – Ryžuk, Šik, Schusser, Tomeček, Přindiš, Funk, M. Rohan, Dlapa – Frk, Hudák, Flieger, Kellner, Chaljavin, Mareček, Vaněk, Mistoler, Vachovec, Baar, Kverka, T. Rohan.
Dynamo Pardubice: Landsman – Zdráhal, Krejnus, Vondráček, Poskočil – Radil, Chmelař, Stoklasa, Veselý, Kaut, Buchtele, Křečan, Čapek, Pilař, Kapec.

Komentář

A začalo se přesně tak, jak naznačovala série – vyrovnaně. Prvních pár vteřin přineslo oku diváka nepříliš lahodící hokejový nášup, ve které byly k vidění spíše jen souboje o puk a oba týmy se oťukávala. Tuto taktiku narušily až přesilové hry, které si oba celk zahrály v první desetiminutovce, ale žádné branky jsme se nedočkali. Zhruba od poloviny utkání se obrázek hry ustálil a kvidění bylo jedno a to samé. Neustálé dobývání pardubické svatyně nájezdy z řad Energie.

Za zmínku stojí dorážka Tomáše Rohana, který mohl dorážet do odkryté klece, ale nepodařilo se mu trefit skákavý kotouč. Dále střela Frka od modré, kterou ještě tečoval jeden z karlovarských a v neposlední řadě velká minela Vachovce, kterému před odkrytou brankou v důležité chvíli puk od hole odskočil. Všechny tyto šance měli společné jen jedno – Filipa Landsmana. Mlady brankář bral energetikům sebevědomí a svými zákroky několikrát zachraňoval pardubické naděje.

Druhá třetina začala ve stejném duchu jako ta první. Nájezdy domácích končily vždy někdě ve výstroji Landsmana a Pardubice útočily pouze sporadicky. První branky se však překvapivě dočkaly právě hosté z Pardubic. Tomáš Kaut využil dvojnásobnou početní převahu svého týmu a poslal hosty do vedení premiérovou trefou v zápase – 0:1.

Ale neradovali se dlouho. Domácí hned z prvního protiútoku srovnali skóre. Jakub Mareček ujel společně s Rohanem a nadvakrát dostal puk i s brankářem za brankovou čáru – 1:1.

Následovala série vyloučených hráčů a tlaku ze stran obou mužstev. Další branku už však ochozy KV Areny neviděly, a tak se i do posledního dějství vstupovalo za vyrovnaného stavu, tentokrát však po jedné brance na obou stranách.

Hodně vydařený vstup do třetí třetiny měli domácí. Adam Schusser se ve 41. minutě postaral o vedoucí trefu Energie, když překonal Landsmana prudkým pukem mezi betony – 2:1.

Hra Pardubic šla poté do útlumu a dominantnější byli domácí a dočkali se i další branky. Ve 48. minutě tečoval Jakub Mareček střelu spoluhráče přímo za záda Landsmana, který nestihl na změnu směru puku zareagovat – 3:1.

Leckdo by v závěru třetiny očekával velký nápor hostujících Pardubic, ale nebylo tomu tak. Domácí hráli ze zabezpečené obrany a se skvělým Hruškou v zádech nabízeli pardubickým forvardům šance ke skórování jen minimálně. Naopak při závěrečném risku hry bez Landsmana zpečet výhru a postup domácí borec Jaromír Kverka střelou do prázdné branky.

Zápasy v sezóně

35. kolo, 18. 12. 2009
PCE - KVA
1:3
41. kolo, 22. 1. 2010
KVA - PCE
6:2
OF1, 10. 3. 2010
PCE - KVA
4:3
OF2, 12. 3. 2010
KVA - PCE
4:2
OF3, 13. 3. 2010
KVA - PCE
4:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube