30.1.2009
Dominik Landsman

Dorostenci nestačili doma na Plzeň

PARDUBICE — Extraligoví dorostenci HC Pardubice nestačili doma na Plzeň. Západočeši vyhráli v Pardubicích 4:3.

Extraliga dorostu, 41. kolo, pátek 30.1.2009, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Plzeň

3:4
2:1, 0:3, 1:0
Branky a nahrávky: 5:39 Chlupáč (Jetmar, Půhoný), 18:09 Březina (Wasserbauer), 46:36 Chlupáč (Jetmar) – 17:44 Hájek (Pacanda), 27:49 Špaček (Pacanda, Hrbas), 30:25 Noga, 37:45 Kvapil (Culek). Rozhodčí: Úlehla – Ježek, Plch . Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 60. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Škvor, Petira, Žemlička, Lenoch, Starý, Beneš, Procházka, Chmelař – Březina, Světlík, Zrůst, Chlupáč, Jetmar, Tomín, Vlček, Hemský, Půhoný, Moučka.
Plzeň: Král – Houfek, Kvapil, Špaček, Karpíšek, Hrbať, Blumentrit – Pešek, Maixner, Faschingbauer, Culek, Váchal, Erben, Noga, Mrázek, Pacanda, Hájek, Vizinger.

Komentář

Úvod utkání se nesl v několika postupných vyloučení na obou stranách. Oba týmy si vytvořily několik šancí, ale nikdo svou početní převahu nevyužil ke vstřelení branky. Až v šesté minutě domácí Filip Chlupáč v přesilové hře otvírá skóre zápasu a posílá svůj tým do vedení. Následuje opět několik vyloučení na obou stranách a mírný Pardubický tlak. Svůj tlak domácí mužstvo nevyužilo. Naopak hostující střílejí v osmnácté minutě vyrovnávací branku. Nutno dodat, že hosté až dosud podávali nepřesvědčivý výkon. Radost z vyrovnáním však Plzni vydržela jen půl minuty, neboť David Březina střílí branku a opět posílá svůj tým do vedení.

Do druhé třetiny nastupovali hostující borci jako vyměnění. Vytvářeli si od začátku mnoho šancí a soupeři prakticky nedovolili žádnou větší akci. Pardubičtí hráli úvodních pět minut druhé třetiny v oslabení z důvodů několika po sobě jdoucích vyloučení. Nicméně i přes početní oslabení, se jim podařilo ubránit těsné vedení. Plzeňští hráči se dostávali do stále větších a větších šancí a bylo jenom otázkou času, kdy vyrovnají. To se stalo ve dvacáté osmé minutě. Domácím se vůbec nedařilo dostat se do hry a působili až marným dojmem. Zato hosté dvě minuty po vyrovnávající brance zcela hladce vstřílejí další gól a dostávají se do vedení. Plzeňští hráči oproti soupeři, hráli v této části utkání v naprosté pohodě, což potvrdil ve třicáté osmé minutě Tomáš Kvapil, který svůj tým posílá do vedení na rozdíl dvou branek.

Ve třetí třetině se hra srovnala a bylo vidět, jak moc Pardubičtí chtějí zápas otočit. Již v prvních vteřinách vstřelili tyčku. Nicméně i přes velkou snahu byla Plzeň v mírné převaze. I tak ale domácí střílí ve čtyřicáté sedmé minutě branku a utkání se obratem dramatizuje. Pardubičtí zřejmě pochopili, že ještě není nic rozhodnuto a že stále ještě můžou vyhrát. Dostali soupeře pod tlak a vytvořili si velmi slibné gólové příležitosti, nicméně vždy ke gólu kousek chyběl. I přes to, že v závěrečných vteřinách hráli přesilovou hru šest na čtyři, nebyli schopni vyrovnat a proto z tohoto zápasu coby vítěz vyšla Plzeň.