10.1.2009
Dominik Landsman

Dorostenci zdolali Kladno

PARDUBICE — Výhru 5:4 nad Kladnem si v dalším utkání připsali extraligoví dorostenci HC Pardubice. Ti dokázali udržet nabytá vedení 4:1 a 5:3.

Extraliga dorostu, 35. kolo, sobota 10.1.2009, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

5:4
2:0, 2:3, 1:1
Branky a nahrávky: 5:30 Brukner (Zrůst), 11:52 Půhoný (Březina), 22:04 Světlík (Chlupáč, Jetmar), 29:35 Chlupáč (Jetmar, Žemlička), 41:20 Vlček (Moučka, Wasserbauer) – 28:35 Stach, 32:34 Sekáč (Doudera, Doskočil), 36:25 David (Hammerbauer), 48:15 Doskočil (Steigauf) Rozhodčí: T. Würtherle – Kis, Pavlovič. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 190. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:4.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Škvor, Žemlička, Lenoch Rychlík, Starý, Beneš – Voženílek, Procházka, Brukner, Chmelař, Březina, Světlík, Zrůst, Chlupáč, Jetmar, Wasserbauer, Vlček, Půhoný, Moučka.
Rytíři Kladno: Sýkora – Steigauf, Vodák, David, Motejlík, Doudere, Pfeifer, Gottlieb, Obr, Doskočil, Sekáč, Kalla, Strnad, Stach Hammerbauer, Novák, Vodička, Butor, Redlich.

Komentář

V prvních minutách zápasu se oba týmy jen oťukávaly a nehnaly se příliš do útočných akcí. V šesté minutě se domácím podařilo získat nad hosty herní převahu a vstřelit úvodní branku utkání – 0:1.

Následovala menší série postupného vyloučení na obou stranách a ve dvanácté minutě další gól domácích, kteří využili svou přesilovku a zvyšují stav utkání na 2:0.

Ke konci třetiny se však hosté zmátořili a vytvořili si několik šancí, které však zhatila buď tyčka, nebo dobře chytající domácí brankář Marek Langhamer.

Úvod druhé třetiny probíhal pod taktovkou hostujícího týmu, jehož hráči pokračovali v mocném tempu, jakým zakončili předešlou třetinu. Zatlačili svého soupeře hluboko do jeho třetiny a vytvořili si několik šancí, které však zastavila opět tyčka branky domácích.

Následující okamžik, dle pořekadla nedáš, dostaneš, se domácí dostali do rychlého protiútoku a navzdory velkému nasazení hostujících hráčů, Pardubice vstřílejí branku a tedy zvyšují utkání na 3:0.

Vypadalo to, že hosté se již z gólu nevzpamatují a domácí utkání v pohodě dohrají. Jenomže to by nesměli domácí hráči dvakrát po sobě v krátkém intervalu faulovat a tudíž oslabit svůj tým. První přesilovku hosté nevyužili, ne tak už tu druhou, a podařilo se jim snížit stav utkání na 3:1.

Vzápětí však domácí opět skórovali a zvyšují stav utkání opět na rozdíl tří branek. Možný pohodový průběh utkání si domácí znovu pokazili zbytečným faulem a následným inkasovaným gólem ve vlastním oslabením. Druhý gól hostující hráče nabudil a ti se dravě vrhali do útočných akcí.

Jak již dnes po několikáté, domácí zachránila od obdržené branky, tyč a několik skvělých zákroků Marka Langhamera. I přes to však svůj tlak hosté přeměnili ve 37. minutě v gól a snižují stav utkání na rozdíl jediné branky.

Na začátku druhé třetiny domácí vstřelili branku. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba týmy si vytvořili několik slibných šancí, ze kterých Kladenští ve 49. minutě vytěžili branku a podařilo se jim průběh zápasu zdramatizovat. Hosté si vytvořili k závěru utkání mohutný tlak a bylo jen otázkou času, kdy utkání vyrovnají.

Nicméně bohužel pro ně necelé tři minuty před koncem Vojtěch Brutor fauloval a tím poslal svůj tým do oslabení. I ve vlastním oslabení si hosté vytvořili několik šancí, ale i přesto se jim vyrovnat nepodařilo a proto odešli z tohoto zápasu jako poražení.