6.12.2008
Dominik Landsman, Jan Hrabal

Dorost udolal Karlovy Vary povedeným závěrem

PARDUBICE — Až gól Petra Vlčka v poslední minutě rozsekl vyrovnaný duel dorostenců s Karlovými Vary. Pardubice nakonec porazily soupeře ze západu Čech 4:3.

Extraliga dorostu, 29. kolo, sobota 6.12.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Karlovy Vary

4:3
1:2, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 3:05 Starý (Procházka), 27:25 Zrůst (Půhoný, Škvor), 38:26 Lenoch (Světlík), 59:22 Vlček (Světlík) – 1:57 Frk, 13:56 Frk (Táborský), 45:30 Kubáč (Kverka, Valeš). Rozhodčí: Hribik – Kis, Kobr. Vyloučení: 6:5, navíc Frk (Karlovy Vary) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 100. Střely na branku: 26:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Škvor, Škop, Lenoch, Rychlík, Starý, Chaloupka, Beneš – Procházka, Brukner, Březina, Světlík, Zrůst, Jetmar, Tomín, Wasserbauer, Vlček, Hemský, Půhoný.
Karlovy Vary: Rauscher – Hluchý, Lintemer, Urbančok, Valeš, Konečný, Liška, Gombár – Troška, Frk, Švec, Táborský, Winkler, Sýkora, Zadražil, Svoboda, Kubáč, Tomeček, Kverka.

Komentář

Oba týmy do utkání vlétly s velkou vervou. Hosté si vytvořili první slibnou šanci hned v první půlminutě utkání, ale brankář domácích byl připraven. Následovaly rychlé akce na obou stranách a už před začátkem druhé minuty lovil domácí gólman puk z branky po krásné střele Martina Frka do levého horního rohu – 0:1.

Pardubičtí se však z gólu rychle oklepali a minutu na to slavili po střele Ondřeje Starého první gól – 1:1.

Nasazení obou týmů ještě v šesté minutě hosté korunovali střelou do tyče a poté následovalo zvolnění tempa utkání.

Druhá polovina třetiny již nenabídla tolik gólových příležitostí, jako začátek utkání, nicméně i tak se hostům ve čtrnácté minutě zadařilo a po individuální akci vstřelil hostující Martin Frk svůj dnešní druhý gól – 1:2.

Začátek druhé třetiny patřil domácím, kteří si vytvořili několik slibných šancí, avšak vázla koncovka. Ve 28. minutě hráli hosté oslabení, čehož domácí využili a Radim Zrůst svým gólem vyrovnal skóre – 2:2.

Následovala šestiminutová série vylučování na obou stranách, kdy oba týmy spíše bránily, než by se snažily vymyslet nějakou útočnou akci. Ve 37. minutě po faulu hostujícího Martina Frka, jenž byl vyloučen na pět minut a do konce utkání, hráli domácí skoro minutu přesilovku pět na tři. Tuto příležitost využili v 39. minutě a Patrik Lenoch poslal Východočechy do vedení 3:2.

Začátkem třetí třetiny se domácí neubránili oslabení tři na pět a ve 46. minutě hosté vyrovnali zásluhou Ondřeje Kubáče – 3:3.

Tato branka vlila hostům novou krev do žil a ti se dostávali do stále více a více šancí. Gólman Marek Langhamer dokázal svůj tým podržet a vykryl všechny střely hostujících hráčů. Konec utkání se stále přibližoval a prodloužení už bylo na spadnutí. Nicméně 38 vteřin před koncem domácí Petr Vlček svým gólem po rychlém přečíslení zápas vtipnou střelou rozhodl – 4:3.