6.9.2008
Jan Hrabal

Dorost pokazil začátek i konec, tři body bere Zlín

PARDUBICE — Po včerejším vysokém vítězství nad Vsetínem dnes extraligoví dorostenci HC Pardubice prohráli. Nad jejich síly byl zkušený celek Zlína, který na východě Čech zvítězil 6:2. Pardubičtí mladíci pokazili start do zápasu, po čtvrthodině hry prohrávali 0:3. Pak sice dvěma brankami snížili, ale v závěrečné desetiminutovce třikrát hosté udeřili a rozhodli o svém nakonec pohodovém vítězství.

Extraliga dorostu, 2. kolo, sobota 6.9.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Berani Zlín

2:6
1:3, 1:0, 0:3
Branky a nahrávky: 16:20 Chlupáč (Hemský), 22:19 Procházka (Beneš) – 6:57 Holík (Merta, Romig), 8:50 Holík (Valenta), 15:32 Holík (Romig), 50:28 Kunera, 50:58 Káňa (Merta), 59:59 Valenta (Romig). Rozhodčí: A. Jeřábek – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:6. Využití: 1:3. Diváci: 60. Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:6.
Dynamo Pardubice: Štrof – Škvor, Žemlička, Havlík, Lenoch, Rychlík, Starý, Chaloupka, Beneš – Procházíka, Březina, Světlík, Zrůst, Chlupáč, Nosek, Jetmar, Wasserbauer, Hemský, Půhoný, Moučka.
Berani Zlín:

Komentář

Hned v prvních minutách zápasu musel Vojtěch Štrof krotit hned dva nebezpečné pokusy Emila Romiga. Proti oběma střelám z bezprostřední blízkosti musel vytáhnout pohotové zákroky lapačkou. První střelecký pokus domácích si připsal Jiří Půhoný. Šlo ale spíše jen o propagační střelu a Libor Kašík v bráně Zlína s ní neměl žádné problémy. V sedmé minutě se do přečíslení dostali Milan Merta, Emil Romig a Petr Holík, kterému se povedlo v čase 6:57 gólmana Pardubic prostřelit – 0:1.

O necelé dvě minuty později ze pardubická síť zaklepala opět. Hosté se dostali v přesilovce znova do přečíslení a na konci celé akce byl střelec první branky Petr Holík – 0:2.

Následují minuty si hosté hlídali puk na hokejkách, ale všechny jejich střelecké pokusy si strážce domácí kasy hlídal. „Pardubáci“ se zpět do hry dostali až ve dvanácté minutě díky vyloučení jednoho z protihráčů. Během početní výhody si vyrobili několik slibných šancí. Asi nejlepší možnost skórovat měl Jan Jetmar, když nebezpečně blízko před gólmanem tečoval střelu Jaroslava Moučky. Puk se za gólmanova záda nedostal. Celé dvě minuty se domácí udrželi v útočném pásmu, ale recept na vstřelení branky nenašli.

V 16. minutě se hostům naskytla obrovská příležitost v podobě dvojnásobné přesilovky. Proti třem se neprosadili, ale ihned po návratu prvního vyloučeného do hry se povedlo Petru Holíkovi doklepnout puk do odkryté sítě, čímž dokonal svůj hattrick a dostal Zlín do tříbrankového vedení – 0:3.

Tento gól vedl ke střídaní gólmanů. Do domácí branky se za Vojtěcha Štrofa postavil Rudolf Bernart. Pardubice se dočkaly snížení ještě v první části. V přesilové hře přihrál Marek Hemský do střelecké pozice Filipu Chlupáčovi, ten se nemýlil a vrátil svůj tým zpět do hry – 1:3.

V závěru třetiny si Pardubice vytvořily obrovský tlak, ale do sirény se jim gól vstřelit nepovedlo.

Do prostřední částí vstoupili domácí oslabení. Početní nevýhodu ustáli a chvilku po návratu potrestaného hráče snížil na rozdíl jednoho gólu Lukáš Procházka po vynikajícím individuálním průjezdu přes celé kluziště. Před brankou si obhodil obránce a puk bezpečně zasunul za záda Libora Kašíka – 2:3.

Domácím gól velmi pomohl. Vytvářeli si mnohem více šancí než v předchozích minutách. K vyrovnání jim moc nescházelo. Gólman v bráně Zlína se musel hodně ohánět, aby se žádný z pokusů nedostal za brankovou čáru. Svůj úkol splnil na jedničku a nápor Pardubic postupně vymizel.

Před koncem druhé třetiny poslal Jiří Světlík chytrý pas na Davida Březinu. Tomu puk na hokejku příliš nesedl a střela neměla dostatečnou razanci. Zlínští si své vedení pohlídali do závěrečné části.

V ní měli hned na začátku možnost přesilovky pět na tři. Domácí pohotovým forčekingem hatili veškeré pokusy o rozehrávku. Vyrovnání měli na hokejkách během pár vteřin hned dva Pardubičtí hráči. Nejdříve v koncovce selhal Lukáš Procházka po přihrávce do střelecké pozice od Jiřího Světlíka. V následující šanci vychytal Libor Kašík pokus Davida Březiny.

Naděje na vyrovnání zhatila série dvou rychlých gólů. První padl v čase 50:28. Postaral se o něj Tadeáš Kundera, který prostřelil betony Rudolfa Bernarta – 2:4.

Přesně o půl minuty později inkasoval Bernart opět. Tentokrát ho prostřelil Jan Káňa po asistencích od Milana Merty a Martina Sekery – 2:5.

Vypadalo to, že se zápas už jen dohraje a stav zůstane nezměněn. V závěru zápasu se domácí dostali opět do tří. Hosté měli vítězství jasné a do útoku se vydali spíše sporadicky. Přesto gól ještě vstřelili. Přesně vteřinu před koncem se prosadil Tomáš Valenta – 2:6. Pardubičtí dorostenci si po včerejší výhře dnes žádné body nepřipsali.

Zápasy v sezóně

2. kolo, 6. 9. 2008
PCE - ZLN
2:6
14. kolo, 18. 10. 2008
ZLN - PCE
5:1
OF1, 26. 2. 2009
PCE - ZLN
2:3
OF2, 28. 2. 2009
ZLN - PCE
1:5
OF3, 1. 3. 2009
ZLN - PCE
3:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube