24.10.2008
Miroslav Fantal, Jan Hrabal

Hattrick Jana Buchteleho zlomil odpor juniorů Olomouce

OLOMOUC — Po čtyřech porážkách se juniorům HC Pardubice zadařilo. Ti dokázali v 15. kole své extraligy vyhrát v Olomouci. Tři branky Východočechů vstřelil Jan Buchtele.

Extraliga juniorů, 15. kolo, pátek 24.10.2008, Zimní stadion Olomouc

Olomouc

Dynamo Pardubice

1:5
0:0, 1:4, 0:1
Branky a nahrávky: 20:54 Buchtele (Radil), 33:15 Buchtele (Drtina), 35:57 Kindl (Stoklasa), 36:48 Buchtele (Dobiáš), 51:00 Dobiáš (Kaut). Rozhodčí: Minář – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 70. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.
Olomouc: Slovák – Jedlička, Ustrnul, Krause, Trojan, Malina, Koryčanský, Spurný, Prášek – Stromšík, Študent, Frieb, Málek, Dopita, Skácel, Coufal, Rác, Böhm, Mareček, Pánek, Heža.
Dynamo Pardubice: Landsman – Zdráhal, Drtina, Krejnus, Karlík, Vondráček, Havlík, Rozlivka, Poskočil – Radil, Kindl, Stoklasa, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Zavoral, Čapek, Bendík, Kapec, Matějček, Hemský.

Komentář

Od úvodních minut bylo mužstvo z východu Čech aktivnější. První střelu vyslal na olomouckého gólmana Zdráhal, ale jeho pokus byl spíše propagační. V první třetině nemohli být diváci s předvedenou hrou moc spokojeni. Obě mužstva si sice vypracovala několik slibnějších příležitostí, ale do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Mora vstupovala do druhé části v početní výhodě, avšak nejen, že ji nevyužila, ale na druhé straně se dostal k puku Buchtele a začal tak svůj velký večer – 0:1.

Domácí dokázali na branku soupeře rychle odpovědět. Ustrnul poslal touš na modrou Trojanovi, jenž ránou rozvlnil síť za Landsmanovými zády – 1:1.

Po vstřelené brance mužstvo trenéra Přecechtěla ožilo. Avšak ani jedna z šancí nepohnula s ukazatelem skóre. A Hanáci toho mohli jen litovat, jelikož poté přišla pardubická čtyřminutovka. Během ní se postupně prosadili v přesilovce Buchtele (1:2), po něm zvyšoval Kindl (1:3) a svou třetí brankou v utkání dorazil olomoucké opět Buchtele – 1:4.

Do třetí třetiny vstoupila Olomouc s vysokým nasazením a cílem vymazat třígólové manko. Ale šance Böhma a Coufala, jenž v rozmezí dvou minut dvakrát sami ujížděli na Landsmana, brankou neskončili. A když ani Skácel neuspěl, udeřilo na druhé straně.

Pardubický Kaut pálil od modré, jeho ránu dokázal Slovák ještě vytěsnit, ale na dorážku z hole Dobiáše byl krátký. Konec utkání si již hosté pohlídali a tak si z Hané odvážejí zaslouženě všechny body.