29.2.2008
Jan Hrabal

Junioři to dokázali! Otočili sérii s Olomoucí, těší se na čtvrtfinále

PARDUBICE — Extraligoví junioři HC Pardubice se radují. V rozhodujícím utkání osmifinále s Olomoucí soupeře doma po přesvědčivém výkonu porazili 5:2 a postoupili do další fáze play off. Východočeši zasadili Hanákům první úder ve 14. minutě, kdy se trefili Tomáš Zohorna a Jan Buchtele. Domácí navýšili své vedení na tříbrankové na počátku prostředního dílu zásluhou Uga Dobiáše. Olomouc sice ve třetím dějství snížila, ale Pardubice za chvíli odpověděly Lukášem Radilem, který se trefil dvakrát v rozmezí šesti minut. Poslední slovo sice měli hosté, ale to nic nezměnilo na tom, že Pardubičtí po kvalitním výkonu zvrátili sérii s Olomoucí a postoupili do čtvrtfinále juniorského play off.

Extraliga juniorů, OF3, pátek 29.2.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Olomouc

5:2
2:0, 1:0, 2:2
Branky a nahrávky: 13:06 Zohorna (Semorád), 13:47 Buchtele (Radil), 23:33 Dobiáš (Kindl), 51:18 Radil (Stoklasa), 57:20 Radil (Kousal, Stoklasa) – 48:15 Frieb (J. Jurdič), 58:10 Vrdlovec z trestného střílení. Rozhodčí: Pešina – Chocholouš, Pospíšil. Vyloučení: 10:7, navíc Jurdič (Olomouc) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 110. Střely na branku: 37:43. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Zdráhal, Krejnus, Blažek, Popler, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Zohorna, Stoklasa, Kousal, Nykl, Kaut, Kindl, Buchtele, Dobiáš, Sodomka, Semorád, Verner.
Olomouc: Slovák – Jedlička, Ustrnul, Trojan, Musil, Koktan, Koryčanský, Ryšánek, T. Jurdič – Vrdlovec, Luňák, Dostál, Frieb, Sršeň, Skácel, J. Jurdič, Coufal, Mališka, Menšík, Pánek, Venkrbec.

Komentář

Hned po minutě a půl byl za podražení vyloučen domácí útočník Karel Sodomka, Olomoučtí ale nabídnutou výhodu v zápase o všechno nevyužili. Stejná situace nastala o chvíli později na opačné straně, když šel za vražení pykat Tomáš Sršeň. Ani Východočeši nedokázali tuto příležitost gólově zužitkovat.

Zajímavé momenty, které potěšily pardubické diváky, přišly ve 14. minutě. To seděli na trestných lavicích čtyři hráči (po dvou z každého celku) a netradiční herní situace tři na tři dokázali využít Pardubičtí. Jan Semorád našel z rohu Tomáše Zohornu a ten poslal domácí do vedení – 1:0.

Gól do olomoucké sítě padl i v následné hře čtyři na čtyři. To se prosadila po Radilově příhře výborná střela Jana Buchteleho, která se otřela o horní tyč Slovákovy brány – 2:0 Východočeši poté bez větších obtíží udrželi dvougólové vedení do první přestávky.

Prostřední třetina začala pardubickým náporem a zvýšením na 3:0. O něj se v závěru přesilovky postaral všudybyl Ugo Dobiáš. Ten se výborně postavil do předbrankového prostoru, kde dostal příhru od Denise Kindla zpoza brány. Umístil ji přesně – 3:0.

V další fázi zápasu se Východočeši museli bránit dvěma dlouhým oslabením ve třech, ale celkem přes tři a půl minuty ve třech inkasovaný gól nepřinesla. Pardubičtí aktivní hrou nedovolili hostům roztočit kombinace v obraně domácích.

Třetí třetina sice nabídla čtyři góly, po dvou na každé straně. Ten první padl do pardubické branky, ve 49. minutě se po pardubickém zaváhání dostal k puku Aleš Frieb a trefil se přesně pod víko Landsmanovy branky – 3:1.

Naděje Hanáků netrvala dlouho, o tři minuty později vrátil Pardubicím tříbrankové vedení Lukáš Radil – 4:1.

A ten se prosadil po bravurní spolupráci celé první pětky v 56. minutě – 5:1!

Závěrečné slovo měli sice Olomoučtí, trestné střílení po Kučerově faulu zužitkoval Daniel Vrdlovec, ale to nic nezměnilo na tom, že junioři HC Pardubice přešli přes první kolo, zvrátili stav série ve svůj prospěch a postoupili do čtvrtfinále play off.

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

14. kolo, 13. 10. 2007
OLO - PCE
2:4
2. kolo, 1. 12. 2007
PCE - OLO
0:1
OF1, 26. 2. 2008
OLO - PCE
6:4
OF2, 28. 2. 2008
PCE - OLO
3:2
OF3, 29. 2. 2008
PCE - OLO
5:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube