27.2.2008
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Dorost držel krok se Zlínem dvě třetiny, pak uvadl

PARDUBICE — Prohrávali 0:2 a vyrovnali. Pak měli několik slibných šancí, které nevyužili. A v závěrečné dvacetiminutovce pouze sekundovali zlínskému týmu. Extraligoví dorostenci HC Pardubice vstoupily do osmifinálové série s obhájcem dorosteneckého titulu domácí porážkou 2:6. O góly Východočeši se podělili kapitán Lukáš Kapec a Tomáš Nosek. Odveta na Zimním stadionu Luďka Čajky je na programu pozítří.

Extraliga dorostu, OF1, středa 27.2.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Berani Zlín

2:6
1:2, 1:1, 0:3
Branky a nahrávky: 11:11 Kapec (Havlík), 21:24 Nosek (Hemský) – 3:15 Klhůfek (Haloda), 7:14 Kopún (Šoula, Horák), 39:03 Herman (Šlahař), 43:19 Šlahař (Herman), 50:11 Šoula (Kundera), 58:44 Kopún (Zámorský, Šoula). Rozhodčí: Wagner – Hejl, Kajínek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 200. Střely na branku: 29:41. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:6.
Dynamo Pardubice: Štrof – Semrád, Vondráček, Škvor, Žemlička, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Zavoral, Šafář, Světlík, Kubelka, Procházka, Moučka, Jetmar, Tomín, Hemský, Kapec, Půhoný, Nosek.
Berani Zlín: Kašík – Zábojník, Matějíček, Zámorský, Valenta, Haloda, Sadil, Horák – Sedlář, Šlahař, Chovanec, Kundera, Herman, Šoula, Vodný, Merta, Kopún, Holík, Klhůfek.

Komentář

Do utkání vstoupili mnohem lépe hráči Zlína. Ve 4. minutě se ocitl v samostatném nájezdu Pavel Klhůfek po přihrávce od Marka Halody. Pardubický gólman si na puk sáhl, přesto nedokázal zabránit gólu – 0:1.

Na další branku hostů se čekalo čtyři minuty. Puk se za brankovou čáru dostal po souhře Oldřicha Horáka a střelce Michala Vodného v přesilové hře 2 vteřiny před vypršením trestu Romana Žemličky – 0:2.

Domácí odpověděli také v početní výhodě. V 11. minutě byl vyloučen Petr Zámorský za úmyslné posunutí branky. Ladislav Havlík vybojoval puk, který následně vyslal na branku. Puku se zmocnil Lukáš Kapec a v letu se mu povedlo přesně zakončit – 1:2.

Před koncem první části stihli hosté ještě jednu přesilovou hru. Během ní prakticky vůbec neohrozili bránu, ale chvíli po návratu trestaného hráče na led se z otočky pokusil překvapit brankáře Jakub Šlahař. Jeho pokus skončil na tyčce.

V úvodu prostřední třetiny se povedlo domácím vyrovnat zásluhou Tomáše Noska, kterému na gól přihrával Marek Hemský – 2:2.

Na druhé straně zahrozili hosté opět v početní výhodě. Vojtěch Štrof několikrát svými pohotovými zákroky domácí tým podržel. Vyznamenal se i proti nepříjemné střele taháčkem z pravého kruhu v podání Michala Vodného. Ve druhé třetině Pardubičtí svého soupeře přehrávali, přestříleli jej. Třetí gól ale Východočeši, přestože měli mnoho šancí, nevstřelili.

Když už to vypadalo, že se do šaten bude odcházet za nerozhodného stavu, dostal domácí opět do vedení Jakub Herman, který se prosadil po několika dorážkách – 2:3. Pardubicím se do konce třetiny srovnat nepovedlo a Zlín nastupoval do závěrečné části s jednogólovým náskokem.

Hosté udeřili stejně jako v úvodní třetině na začátku. Ve 44. minutě se po přihrávce Hermana zapsal na listinu střelců Jakub Šlahař, který na přihrával na předchozí gól – 2:4.

Domácí se snažili se zápasem ještě něco udělat, ale hosté bránili a měli i trochu štěstí. Na přelomu třetí třetiny se prosadil před domácí bránou další hráč Zlína. Tentokrát to byl důrazný Martin Šoula, když dostal puk do brány po nahození Tadeáše Kundery – 2:5.

Necelé dvě minuty před koncem mohl malou naději na vyrovnání vrátit na domácí hokejky Tomáš Nosek, ale své zakončení nedotáhl do úplného konce. Navýšení zlínského vítězství na konečných 6:2 z pohledu hostí zajistila souhra Martina Šouly, Petra Zámorského a Marka Kopúna, jehož střela od modré byla tečována některým z domácích obránců.

Hosté ze Zlína odehráli utkání zodpovědněji a výhra byla zasloužená. Další utkání se odehraje v pátek od 15.00 hodin ve Zlíně.

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

8. kolo, 22. 9. 2007
PCE - ZLN
3:2
20. kolo, 3. 11. 2007
ZLN - PCE
1:3
OF1, 27. 2. 2008
PCE - ZLN
2:6
OF2, 29. 2. 2008
ZLN - PCE
8:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube