24.1.2021
Redakce

Dynamo ve vyrovnaném utkání nestačilo na Kometu, prohrálo 2:3

Pardubice do zápasu nasadily obě velké posily, v brance se představil Konstantin Barulin a na křídle prvního útoku Andrej Kosticyn. Ani to ale nepomohlo k prodloužení série sedmi výher proti brněnské Kometě. Ta sice po dvou gólech o vypracované vedení nejprve přišla, vítězství jim ale ve třetím dějství vystřelil Král. Dynamo po pěti výhrách v řadě prohrálo, Kometa veze do Brna tři body za vítězství 3:2.

Tipsport extraliga, 39. kolo, neděle 24.1.2021

Dynamo Pardubice

Kometa Brno

2:3
0:1, 2:1, 0:1
Branky a nahrávky: 36:10 Paulovič (Kosticyn, Nakládal; 5/4), 39:45 Roman (Kousal, Kosticyn; 6/5) – 8:00 Klepiš (Vejmelka; 5/4), 23:51 Valský (Brabenec, Šoustal; 5/5), 46:46 Král (Mueller, Zaťovič; 5/5). Rozhodčí: Sýkora, Šír – Klouček, Votrubec. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. Diváci: 0. Střely na branku: 37:31 (9:11, 13:14, 15:5). Zblokované střely: 20:12. Hity: 7:19. Vhazování: 24:32. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Dynamo Pardubice: Barulin – Ďaloga, Nakládal, Mikuš, Zdráhal, Kolář, Bučko, Hrádek – Kosticyn, Roman, Camara – Paulovič, Kousal, Horký – Kusý, Poulíček, Blümel – Zeman, Rohlík, Matýs.
Kometa Brno: Vejmelka – Král, Zámorský, Mlčák, Holland, Gulaši, Svozil, Kučeřík – Zaťovič, Holík, Mueller – Plášek ml., Klepiš, Schneider – Valský, Brabenec, Kusko – Bondra, Dvořák, Šoustal.

Komentář

Hned po minutě a půl byl vyloučen Zámorský, který tak rychle nabídl Dynamu přesilovou hru. Přesilovkové formace Dynama, posílené už i o Andreje Kosticyna několikrát zaměstnaly Karla Vejmelku, dostat puk za jeho záda však nedokázal nikdo. Následně se předvedl také Konstantin Barulin v brance Pardubic, když ramenem vyrazil dobrou střelu Pláška. První přesilovou hru dostala k dispozici také Kometa a dvanáct vteřin před jejím vypršením dokázal Barulina překonat po individuální akci perfektně umístěnou střelou Jakub Klepiš – 0:1. Zvýšit na rozdíl dvou branek poté mohl Jakub Valský, který ale nakonec nedokázal zakončit za přesouvajícího se brankáře. Úplně osamocený poté po chybě Svozila ujížděl na branku Ondřej Rohlík. Mladý útočník zkusil zakončení svižnou střelou na lapačku, puk se mu ale na poslední chvíli postavil na hokejce a střela tak nebyla přesná. Dobrou pozici měl následně na straně Komety útočník Martin Zaťovič, jeho střelu si skvělým zákrokem lapačkou našel Barulin.

Na začátku druhé třetiny sehrála Kometa svoji druhou přesilovou hru a i tentokrát byla velice nebezpečná. Skvělými zákroky Dynamo podržel Konstantin Barulin. Po ubráněném oslabení mohlo Dynamo dokonce vyrovnat, Matej Paulovič však tečoval nahození od modré čáry pouze do tyče Vejmelkovy brány. Na 2:0 pro Kometu zvýšil po necelých čtyřech minutách druhé třetiny Jakub Valský, který v přečíslení zvolil střelu, která smolně propadla Barulinovi pod rukou až do brány. Obrovské šance poté byly k vidění na obou stranách, ale brankáři s velkou podporou svých obránců dokázali obstát. Kometa nadále hrozila hlavně z přesilových her, puk z brankové čáry musel vytahovat Poulíček. Následně přisedl k vyloučenému Kousalovi na trestnou lavici také Zdráhal a Dynamo muselo bránit zkrácenou přesilovku pět na tři. Úžasný zákrok si v oslabení připsal Barulin, když zabránil Holíkovi ve skórování parádním semaforem.

Přesilovou hru mělo po vyloučení Kuska také Dynamo a stejně jako Kometa, bylo v přesilovce nebezpečné a dokázalo skórovat. Andrei Kosticyn našel ve skvělé pozici Mateje Pauloviče, který prudkou a přesnou střelou zakončil nad rameno Karla Vejmelky – 1:2. Těsně před koncem druhé třetiny mělo hrát Dynamo další přesilovou hru, tentokrát k tomu ale nedošlo. V ponechané výhodě si Východočeši vytvořili tlak, který dokázali přetavit ve vyrovnávací branku. Odražený puk uklidil přesně pod horní tyčku Ondřej Roman a vyrovnal tak na 2:2.

Do třetí třetiny vstoupily Pardubice velice aktivně, největší šanci měl na hokejce Luboš Horký, kterého střelu dokázal vychytat Vejmelka vyrážečkou. Následně ale chyboval Camara a do šance se dostal Holík s Muellerem, dobrou práci však odvedl Jakub Nakládal, který zblokoval přihrávku Muellera. Vrátit vedení na stranu Komety zvládl v čase 46:46 Filip Král. Obránce se smlouvou s Torontem Maple Leafs si najel do rozhozené obrany Dynama a přesnou a svižnou střelou dokázal překonat Barulina do pravého horního rohu 2:3. Pardubičtí se poté dostali do několika slibných příležitostí na vyrovnání, skvělé zákroky ale po celý zápas předváděl Karel Vejmelka. Ani při následné hře bez brankáře už žádný puk za Vejmelku nezamířil a Kometa se tak může po dlouhé době radovat z výhry nad Pardubicemi.


Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Celkově vyrovnané utkání. Doháněli jsme dvoubrankovou ztrátu, hráli jsme hodně oslabení. Naštěstí jsme se dokázali dostat slepenými brankami zpátky do hry. I třetí třetina byla vyrovnaná, možná jsme tam měli více šancí. Karel Vejmelka ale dneska podal skvělý výkon a my jsme v zakončení nebyli tak důrazní a neměli takové štěstí, takže jsme dnes bohužel prohráli."

Jiří Zachrla (HC Kometa Brno): „Jsme rádi za tři body, protože víme, že Pardubice jsou v laufu a hrají dobrý hokej. Snažili jsme se hrát aktivně hlavně v obranném pásmu, rychle se dostávat nahoru. Pardubice nám ukázaly kvalitu v útočném pásmu, daly gól v přesilové hře, potom ve výhodě. V závěru jsme hráli aktivně a zápas ubránili a měli ho pod kontrolou."

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

13. kolo, 17. 11. 2020
PCE - KOM
2:1
26. kolo, 10. 12. 2020
KOM - PCE
0:3
39. kolo, 24. 1. 2021
PCE - KOM
2:3
52. kolo, 7. 3. 2021
KOM - PCE
2:5

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Konstantin Barulin 60 31 28 3
Obránci G A +/- TM
Jakub Nakládal 0 1 -1 2
Juraj Mikuš 0 0 1 0
Jan Zdráhal 0 0 0 2
Martin Bučko 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Marek Ďaloga 0 0 -1 0
Michal Hrádek 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Matej Paulovič 1 0 0 0
Ondřej Roman 1 0 0 0
Andrei Kostitsyn 0 2 0 0
Robert Kousal 0 1 1 4
Luboš Horký 0 0 0 2
Matěj Blümel 0 0 0 0
Anthony Camara 0 0 0 0
Denis Kusý 0 0 0 0
Patrik Poulíček 0 0 0 0
Ondřej Matýs 0 0 -1 0
Ondřej Rohlík 0 0 -1 0
Tomáš Zeman 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube