Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 19. kolo, pátek 18.11.1994, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

0:5
0:0, 1:1, 0:2
Branky: 31. Král – 38. Dolana, 45. Ujčík, 60. Badal. Rozhodčí: Rejthar – Fedoročko, Padevět. Vyloučení: 4:5, navíc Weber – Šíp oba 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 3993. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Dynamo Pardubice: Biegl – Malinský, Špelda, Říčař, Ťoupal, Kostka, Boháček – Hejduk, Zajíc, Šejba – Zadina, Král, Procházka – Weber, Koudelka (41. Sekera), Pospíšil.
Dukla Jihlava: Novotný – Kuchyňa, Vyhlídal, Zmrhal, Čech, Buzek, Benák – Dolana, Ujčík, Cihlář – Poukar, Šíp, Pípa – Válek, Badal, Prokůpek.

Komentář

Až v Pardubicích se podařilo jihlavským hokejistům přerušit sérii porážek a v nepříliš pohledném utkání si dost nečekaně odvezli oba body. Utkání tradičních rivalů začali lépe domácí, kteří byli v úvodu aktivnější, vytvořili si více brankových šancí, ale nedokázali se střelecky prosadit. Také vojáci měli gólové příležitosti, avšak jejich snaha končila u výborně chytajícího Biegla.

Také tempo v první dvacetiminutovce nebylo příliš výrazné a zvedlo se až ve druhé části hry. Domácí přečkali tlak soupeře a postupně převzali hru pod svou kontrolu. Svou převahu pak zúročili v polovině druhé třetiny, kdy dal Král první gól utkání. Dukla nerezignovala, snažila se o nátlakovou hru a ta jí přinesla užitek v 38. minutě, když Dolana srovnal skóre šest sekund před návratem domácího Koudelky z trestné lavice.

Ve třetí části se hrál také bojovný hokej s celou řadou neproměněných šancí. V 45. minutě se hosté dostali do vedení zásluhou Ujčíka, který doklepl Bieglem vyraženou Cihlářovu střelu. Pardubičtí po gólu znatelně přidali, ale jejich výrazný tlak zastavili již 54. minutě neukáznění diváci, kteří jako důkaz nesouhlasu s verdiktem rozhodčího naházeli na led různé předměty.

V závěrečných minutách nervozita na ledě oboustranně vyvrcholila, jihlavští vojáci čtyřicet sekund před koncem při power-play domácích dali třetí branku. To neunesli někteří diváci, kteří hodili na ledovou plochu dělbuch a a rozhodčí Rejthar ukončil 20 sekund před koncem normálního času utkání.

Utkání bylo posléze pro nevhodné chování diváků, na led byla vhozena dýmovnice, kontumováno 0:5 za stavu 1:3.

Ohlasy po utkání

Petr Hemský (HC Pardubice): „Podali jsme slušný výkon ve Zlíně a asi nás to stálo hodně sil. Myslím si, že dnes jsme zrovna neměli to štěstí, za stavu 1:1 jsme mohli dát Procházkou druhý gól. Nestalo se a vzápětí jsme v protiútoku inkasovali.“

Jan Hrbatý (HC Dukla Jihlava): „Jsme rádi, že jsme uhráli oba body, jeli jsme do Pardubic pro bod. Štěstěna se k nám otočila, což předtím nebylo běžné. Jsem s výkonem a výsledkem spokojen.“

Zápasy v sezóně

8. kolo, 9. 10. 1994
JIH - PCE
2:1
19. kolo, 18. 11. 1994
PCE - JIH
0:5
30. kolo, 10. 1. 1995
JIH - PCE
2:6
41. kolo, 21. 2. 1995
PCE - JIH
5:2
UM2, 8. 3. 1995
JIH - PCE
4:6
UM5, 18. 3. 1995
PCE - JIH
3:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube