Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, BAR7, neděle 17.3.1996, Zimní stadion, Pardubice

Dynamo Pardubice

Přerov

10:2
2:0, 5:1, 3:1
Branky a nahrávky: 6:28 Procházka (Kudrna, Mečiar), 13:36 Weber (Lubina), 20:40 Pospíšil (Rusznyak), 22:26 Kábrt (Kudrna, Procházka), 26:51 Mečiar (Weber, Procházka), 27:44 Pospíšil (Rusznyak), 34:24 Lubina (Hejduk), 43:01 Rusznyak (Kábrt, Pospíšil), 46:20 Pospíšil, 58:17 Pospíšil (Malinský) – 21:58 Vasiljev (Komínek), 57:28 Duchoslav (Chalánek, Stavjaňa). Rozhodčí: Příhoda – Hauser, M. Charvát. Vyloučení: 6:8, navíc Úlehla (Pardubice) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2220. Střely na branku: 49:21. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 9:1, 9:2, 10:2.
Dynamo Pardubice: Biegl – Brázda (41. Brázda), Malinský, Beránek, Pácal, Mečiar, Jančařík – Kábrt, Rusznyak, Pospíšil – Hejduk, Úlehla (21. Blažek), Lubina – Weber, Kudrna, Procházka.
Přerov: Vojtek (37. Hrazdíra) – Pavlas, Rehák, Tichý, Hučko, Zabloudil, Franěk, Václavíček, Svozil – Stavjaňa, Duchoslav, Chalánek – Vodička, Boháč, Kašík – Vasiljev, Handl, Plášek – Němčický, Komínek, Kubiš.

Komentář

Pardubičtí se po páteční nečekané prohře s Opavou dnes pustili do dalšího soupeře s pořádnou vervou. Od začátku měli hru pod svou kontrolou, místy si vynutili až výraznou převahu. V úvodní třetině byl jejich největším soupeřem přerovský brankář Vojtek.

O výsledku se prakticky rozhodlo v úvodu druhé třetiny, kdy domácí získali tříbrankový náskok. Jejich akcím hráči Přerova odolávali jen s vypětím a během této třetiny hosté inkasovali pět gólů.

Přerované se po většinu hry jen bránili a spoléhali na ojedinělé protiútoky, které však většinou končily na pozorné obraně Pardubic. Po šestém gólu domácích vystřídal v přerovské brance Vojtka Hrazdíra, ale ani on nezabránil vysokému vítězství Pardubic.

Vítězství domácích bylo zcela zasloužené, ve všech činnostech přehrávali soupeře, který byl v závěru utkání viditelně pomalejší a soustředil se pouze na obranu. Domácí dohráli utkání v naprosté pohodě a jejich hra byla prakticky lepším tréninkem.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Měli jsme z utkání strach, předpokládali jsme, že podobně jako Opava bude Přerov bránit. Důležité bylo, že jsme dali v první třetině dva góly a na začátku druhé třetiny rychle další branky. Hráči se nenechali ‚uspat‘ taktikou Přerova.“

Miloš Říha (HC Přerov): „Podobný průběh utkání jsem předpokládal, hrajeme už páté utkání v rychlém sledu za sebou a na mužstvu je znát psychická i fyzická únava. Domácí nás přehrávali ve všech činnostech. Neměli jsme sil, abychom jim v tom zabránili.“