Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 6. kolo, úterý 26.9.1995, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

3:5
0:3, 1:1, 2:1
Branky: 35. Ujčík, 43. Růžička, 58. Ujčík – 1. Pospíšil, 6. Hejduk, 17. Jantovský, 33. Procházka, 57. Lubina. Rozhodčí: Potsch – Brunclík, Rouspetr. Vyloučení: 4:6, navíc Kupka (Slavia Praha) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 2300. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5, 3:5.
Slavia Praha: Kudrna – Kostka, Hořava, Jakovenko, Penk, Ficenec, Heš – Ujčík, Růžička, Prorok – Sup, Jelínek, Antoš – Blažek, Hlinka, Kupka.
Dynamo Pardubice: Biegl – Měsíček, Jančařík, Píša, Pácal, Beránek, Lžíčař – Hejduk, Blažek, Lubina – Jantovský, Kudrna, Pispíšil – Weber, Kastner, Procházka.

Komentář

Slavia připravila divákům překvapení v podobě narychlo získaného juniorského reprezentačního brankáře Kudrny z Hradce Králové, ale tomu se extraligový start nevydařil. Dvakrát kapituloval, aniž si pořádně sáhl na puk.

Slavia hrála nedůsledně v obraně a v útoku byla zcela bezzubá. Jasnou brankovou šanci nezvládl Blažek a zanedlouho neprošel Prorok přes pardubické obránce. Před pardubickou branku se neprobil ani Jelínek.

Kudrna sice několika dobrými zásahy získal jistotu, ale znovu ho přehráli Jantovský s Procházkou. To už byla polovina utkání a domácí si uvědomili, že se může opakovat debakl z Českých Budějovic a s maximálním úsilím zatlačili soupeře do jeho obranné třetiny. Ujčík s Růžičkou snížili na 2:4, další dvě branky, které Pražané v Edenu reklamovali, rozhodčí Potsch správně neuznal.

V závěrečných minutách padlo po brance na obou stranách, ale navzdory velké snaze domácích a výhodě přesilovky a pokusu o hru bez brankáře se výsledek neotočil. Noví pardubičtí trenéři Paleček se Střídou, jejichž práci sledovala z tribuny v sobotu propuštěná dvojice Holík – Hemský, mohli oslavit úspěšný vstup do funkcí.

Ohlasy po utkání

Richard Farda (HC Slavia Praha): „Totálně jseme zaspali začátek, chtěli jsme forčekovat ve dvou, ale vpředu jsme byli později a zpátky jsme se nestačili vracet. Od stavu 0:4 jsme už byli lepší, ale neproměnili jsme jasné šance. Brankář Kudrna dostal šanci, protože se nám zápas v Českých Budějovicích nevydařil právě z brankářského hlediska.“

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Jsem rád, že hráči přistoupili k utkání odpovědně, dodrželi v úvodu stanovenou taktiku a soupeře nepodcenili. Rozhodla skutečnost, že se nám vydařil začátek. Změny, které jsme v sestavě udělali, se vyplatily. Máme poměrně úzký kádr, myslím, že bychom potřebovali ještě jednoho středního útočníka.“