Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 3. kolo, pátek 15.9.1995, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

0:2
0:0, 0:1, 0:1
Branky: 38. Nelenovský, 60. P. Kaňkovský. Rozhodčí: Fietko – Fedoročko, Padevět. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 2359. Průběh utkání: 0:2.
Dynamo Pardubice: Biegl – Měsíček, Brázda, Bíša, Jančařík, Těrechov, Říčař – Pospíšil, Kastner, Němeček – Hejduk, Blažek, Lubina – Jantovský, Kudrna, Procházka.
Dukla Jihlava: Novotný – Boháček, Rajnoha, R. Kaňkovský, Posmyk, Ťupa, Čech – Dolana, Kverka, Fink – Poukar, P. Kaňkovský, Prokůpek – Pípa, Melenovský, Cihlář – Brůna, J. Holík.

Komentář

¨

Střetnutí mělo zajímavost v tom, že na pardubické střídačce stál bývalý jihlavský hráč a trenér Jaroslav Holík. Střetnutí zahájili hráči téměř za pološera a nedostatečné osvětlení jakoby obě mužstva uspalo.

Šance na obou stranách si hráči vytvářeli velmi pomalu, tu první v 11. minutě Brázda, ale jeho tvrdá střela šla nad Novotného branku. Pardubičtí byli iniciativnější, ale nejblíže k prvnímu gólu měl v 19. minutě jihlavský Dolana, který od půlky hřiště ujel, ale Biegla v pardubické brance nepřelstil.

Slabá úroveň hry pokračovala i ve druhé třetině a v hlediště přítomní trenéři reprezentace Luděk Bukač a Zdeněk Uher asi žádnou radost neměli. Jihlava pozorně bránila a domácí se křečovitou hrou vůbec nemohli prosadit.

Žádné z mužstev si ve druhé dvacetiminutovce nevytvořilo vyloženou šanci, nicméně k vedoucímu gólu Jihlavy napomohlo nedorozumění domácích hráčů s brankářem a Melenovský silou vůle dotlačil puk do pardubické branky.

Třetí třetinu začali domácí zvýšeným náporem, získali sice místy až výraznou převahu, ale bez úspěšného zakončení. Hosté se soustředili na obranu a jen sporadicky ohrožovali domácího brankáře.

V 59. minutě měl Petr Kaňkovský jedinečnou šanci zvýraznit náskok Jihlavy, ale Biegl v brance byl opět na místě. Petr Kaňkovský se přece však jen dočkal, když 22 sekund před koncem při power play domácích trefil opuštěnou pardubickou branku a pojistil první letošní jihlavské vítězství.

Střetnutí nevalné úrovně ale naznačilo, že obě mužstva nebudou letos patřit k těm lepším. Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni oba brankáři Biegl a Novotný.

Ohlasy po utkání

Petr Hemský (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Šli jsme do utkání s obavami, protože jsme věděli, že Jihlava bude hrát vyloženě obraně. To se také naplnilo. Bohužel první chyba Brázdy znamenala 0:1, a když na domácím hřišti neumíme dát gól, nemůžeme vyhrávat. Chybělo nám důraznější zakončení před brankou.“

František Vorlíček (HC Dukla Jihlava): „Po minulých kolech, kdy jsme nešťastně prohráli, jsme dnes šli do utkání s velkým odhodláním, věděli jsme, že to ale nebude lehké, protože Pardubice, i když jim řada hráčů odešla, jsou dobré mužstvo. Naši hráči byli sami vnitřně motivováni a splnili do puntíku taktické záměry, se kterými jsme šli do utkání.“