Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 35. kolo, neděle 4.1.1998, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

3:1
2:1, 1:0, 0:0
Branky: 3. Kadlec, 19. Novák, 27. Sup – 18. Kříž. Rozhodčí: Minář – Hauser, M. Charvát. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 4079. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Slavia Praha: Blažek – Krstev, Jakovenko, Kadlec, Kostka, Novák, Kolařík – Machulda, Růžička (21. Divíšek), Doležal – Kacíř, Kucharčík, Sup – Poukar, Hlinka, Matějovský.
Dynamo Pardubice: Barta – Cypljakov, Pácal, Kříž, Malinský, Píša, Pospíšil – Jantovský, Blažek, Hejduk – Kudrna, Martinec, Koudelka – Rozsíval (51. Tvrdík), Plášek, Paleček (51. Janiga).

Komentář

Hokejisté Slavie prodloužili svou sérii neporazitelnosti na pět zápasů poté, co zvítězili nad Pardubicemi 3:1. Výborným výkonem přispěl k výhře domácích brankář Blažek. Hosté hráli opět bez juniorů Svobody, Mudrocha, Kábrta a Sýkory, domácím chyběli obránce Hejda a Bakula.

Utkání začalo nebezpečnou střelou hostujícího útočníka Hejduka, ale pak se dostali ke slovu na dlouhou dobu domácí. Ve třetí minutě střelou od modré čáry otevřel skóre obránce Kadlec a po jeho brance pokračovala Slavia v obrovském náporu. Doležal trefil tyč, při střele Kucharčíka se zase vyznamenal pardubický brankář Barta.

Hosté se dostávali do šancí při přesilových hrách, ale branku Kříže rozhodčí neuznal pro posunutí branky a osamocený Martinec v další početní převaze Blažka nepřekonal. Naopak v oslabení mohl zvýšit Machulda, do něhož trefil Barta vyhozený puk, ale slavistický útočník nestačil zamířit do prázdné branky. Domácím se v 16. minutě zranil kapitán Růžička a o dvě minuty později hosté při početní převaze vyrovnali. Vzápětí šla do vedení opět Slavia, když Novák využil dvojnásobnou početní převahu.

Ve 27. minutě při vlastním oslabení vybojoval puk za pardubickou brankou Kucharčík a Sup zvýšil na rozdíl dvou branek. V polovině utkání nevyužil obrovskou šanci Divíšek, který naskočil za zraněného Růžičku. Hosté v závěru utkání zvýšili důraz a snažili se o častou střelbu. Všechny jejich pokusy ale končily u vynikajícího Blažka. Ten sice deset minut před koncem inkasoval, ale po dlouhém diskutování rozhodčí branku neuznal a domácí Divíšek dostal navíc dvouminutový trest. Pardubickým se nepodařilo zkorigovat výsledek ani při závěrečné dvouminutové hře bez brankáře.

Ohlasy po utkání

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Jsme rádi za vydřené vítězství, mužstvo se opíralo o vynikající výkon brankáře Blažka. V posledních zápasech hrajeme s velkou bojovností, výborně hraje i obrana. Kapitán Růžička odstoupil pro natažené postranní vazy v koleni.“

Josef Paleček (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Výkon nebudu hodnotit, rozhodčí nám neuznali dva góly po záhadném posunutí branky a po chybě nenařídili ani trestné střílení.“

Zápasy v sezóně

9. kolo, 26. 9. 1997
SLA - PCE
4:2
22. kolo, 11. 11. 1997
PCE - SLA
2:2
35. kolo, 4. 1. 1998
SLA - PCE
3:1
48. kolo, 6. 3. 1998
PCE - SLA
2:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube