Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 25. kolo, čtvrtek 20.11.1997, Zimní stadion Opava

Opava

Dynamo Pardubice

1:5
0:3, 1:1, 0:1
Branky: 22. Jiří Žurek – 4. Kábrt, 7. Malinský, 19. Malinský, 37. Malinský, 59. Kábrt. Rozhodčí: Vokurka – Český, Rouspetr. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 2143. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.
Opava: Haas – Maškarinec, Augusta, Kramný, Mareček, Šmíd, Hučko – Mařák, Piskoř, Kočara (41. Jan Žurek) – Tomek, Hillbom, Jiří Žurek – Selinger, Bacho, Pavelek.
Dynamo Pardubice: Svoboda – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Cypljakov, Mudroch – Hejduk, Blažek (21. Sýkora), Kábrt – S. Procházka, Martinec, Jantovský – Koudelka, Kudrna, M. Procházka.

Komentář

Hokejisté Opavy prohráli v předehrávaném utkání 25. kola s Pardubicemi 1:5 a již šest zápasů nepoznali radost z vítězství. Slezany vedla trenérská dvojice Petr Pělucha a Jiří Režnar, protože bývalý lodivod Karel Franěk byl ve středu odvolán a nový kouč Lubomír Oslizlo převezme tým až v pátek.

Domácí nastoupili s uzdraveným Piskořem, bývalým pardubickým obráncem Augustou a Švédem Hillbomem s cílem oslavit výhrou výročí 43 let od otevření hřiště s umělým ledem. Úvod utkání tomu nicméně příiš nenasvědčoval. Po chybě Piskoře, který klepl puk zpět do obranné třetiny, se dostal do šance Kábrt a bylo to 0:1. Krátce nato po rozehrání buly našel Martinec úplně volného Malinského, který nedal Haasovi šanci.

Domácí se vzpamatovali a začali si vytvářet vlastní šance, ale akce Švéda Hillboma zlikvidoval Svoboda. Naopak v 19. minutě při trestu Hučka přesně mířenou ranou skóroval podruhé Malinský.

Do druhé třetiny nastoupili domácí s obrovským nasazením a Jiří Žurek snížil na 1:3. Následných deset minut důrazného tlaku domácích změnu skóre nepřineslo, neboť Piskoř, Pavelek a Tomek postupně své šance zahodili. Naopak hosté svojí chytrou hrou vytvářeli nebezpečné situace před opavskou branou a Malinský potvrdil svou střeleckou potenci třetím gólem. Od modré čáry prostřelil houštinu před brankářem Haasem.

Domácí nastoupili do závěrečné třetiny v oslabení, dokázali se ubránit a snažili se zkorigovat výsledek. Proti dobře obranné hře soupeře se ale neprosadili. Navíc v závěru utkání nechali projet před Haase Kábrta, který uzavřel výsledek na 5:1.

Ohlasy po utkání

Petr Pělucha (HC Bohemex Trade Opava): „Jako vždy jsme neproměnili šance a hlavně nepotrestali chyby soupeře. To nás sráží do kolen a soupeři z toho těží. Proto jsme dnes znovu prohráli.“

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Chtěli jsme zopakovat dobré utkání se Zlínem. Vycházeli jsme z pozorné obrany a kluci hráli odpovědně a ukázněně. V první třetině jsme předvedli kvalitní hokej, a proto jsme vedli 3:0. Ve druhé a třetí části jsme měli výpadky, naštěstí nás podržel brankář Svoboda.“

Zápasy v sezóně

12. kolo, 5. 10. 1997
PCE - OPA
4:2
25. kolo, 20. 11. 1997
OPA - PCE
1:5
38. kolo, 13. 1. 1998
PCE - OPA
4:3
51. kolo, 15. 3. 1998
OPA - PCE
3:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube