Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 22. kolo, úterý 11.11.1997, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Slavia Praha

2:2
1:0, 1:1, 0:1
Branky: 17. Blažek, 38. Martinec – 39. Kacíř, 42. Matějovský. Rozhodčí: Haber – P. Fiala, Kostka. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 6540. Průběh utkání: 2:0, 2:2.
Dynamo Pardubice: Svoboda – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Cypljakov, Augusta – Hejduk, Blažek, Kudrna – S. Procházka, Martinec, Jantovský – Koudelka, Plášek, M. Procházka.
Slavia Praha: Blažek – Kadlec, Jakovenko (30. Hejda), Heš, Kostka, Bakula, Kolařík – Sochor (35. Kučera), Růžička, Matějovský – Machulda, Kucharčík, Kupka (41. Divíšek) – Kacíř, J. Hlinka, Sup.

Komentář

Hokejisté Slavie remízovali v Pardubicích 2:2 poté, co vyrovnávací branku vstřelil ve 42. minutě hostující útočník Matějovský. Pardubice přesto již devět kol doma neprohráli.

Oba celky začaly s útočným pojetím hry a před brankáři bylo velmi rušno. Domácí měli mírnou převahu, ale v prvních minutách měli nebezpečnější akce hosté. Domácí se do vyložené šance dostali až v 10. minutě, Kudrna však mířil nepřesně.

Hosté postupně přitvrdili hru, což rozhodčí tolerovali k nelibosti domácích. Ti ale našli v 17. minutě pádnou odpověď. Před Blažkovou brankou se nejlépe orientoval jeho pardubický jmenovec a otevřel skóre. Slavia měla v 19. minutě jedinečnou šanci. Sochorovu dělovku z blízka Svoboda bravurně kryl.

Bojovný a rychlý hokej se hrál i ve druhé třetině. Domácí byli technicky lepším týmem, Slavia výborně bránila a pardubičtí hráči se jen těžko prosazovali do blízkosti soupeřovy branky. V 29. minutě odstoupil pro zranění obránce Slavie Jakovenko. Branky se diváci dočkali až v závěru druhé třetiny, kdy domácí nejprve zvýšili na 2:0 Martincem, o půl minuty později Kacíř dal první gól Slavie.

Další branka přišla hned v úvodu závěrečné třetiny z hole Matějovského. V dramatickém závěru přišlo i jediné vyloučení v utkání. Domácí však přesilovku při absenci Hlinky na ledě nevyužili.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Počítali jsme s urputnou obranou Slavie za stavu 2:0, těsně před koncem druhé třetiny jsme udělali chyby, jsem rozčarován z výkonu rozhodčího, takové množství faulů mělo být potrestáno více než jedním vyloučením.“

Richard Farda (HC Slavia Praha): „S bodem jsme velice spokojeni, postavil nás na nohy rychlý gól na 2:1 a vyšel tah v začátku poslední třetiny s přesunutím Machuldy k Růžičkovi. Máme dva zraněné hráče. Jakovenko zůstává v pardubické nemocnici s podezřením na otřes mozku.“

Zápasy v sezóně

9. kolo, 26. 9. 1997
SLA - PCE
4:2
22. kolo, 11. 11. 1997
PCE - SLA
2:2
35. kolo, 4. 1. 1998
SLA - PCE
3:1
48. kolo, 6. 3. 1998
PCE - SLA
2:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube