logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
26.10.2021
Redakce

Zbytečná vyloučení nás připravila o body, říká kapitán juniorů Lichtag

Pardubičtí junioři ztratili v závěru zápasu s Mladou Boleslaví nadějné vedení a po neúspěšných nájezdech si ze středních Čech odvezli pouze bod. Za Dynamo se výrazněji prosadil kapitán Jakub Lichtag, který zaznamenal asistenci a přidal i vedoucí branku v oslabení. Po utkání žehral na zbytečná vyloučení a hledal recept, jak vylepšit vlastní přesilové hry. „Bodově se dařilo, ale vyměnil bych to za vítězství,“ uvedl.

„Hráli jsme dobře, plnili jsme vše, co jsme měli,“ přemítal po utkání kapitán pardubických juniorů. Utkání podle něho rozhodla oslabení, Dynamo v jednom z nich inkasovalo v 59. minutě vyrovnávací branku. „Měli jsme zbytečná vyloučení. To nás připravilo o tři body,“ uvedl devatenáctiletý útočník.

Junioři Dynama tak momentálně po 13 zápasech okupují 12. místo se ziskem 16 bodů. Úvod ročníku se tak nedá hodnotit příliš pozitivně. „Popravdě jsem si myslel, že na tom budeme mnohem lépe, ale nejsme. Poslední tři zápasy jsme odehráli dobře, ale bohužel jsme získali pouze jeden bod. Musíme omezit fauly a ono se to zlomí,“ je přesvědčen Lichtag.

Pardubický kapitán vedl svůj tým za důležitými body, v utkání zaznamenal asistenci a v oslabení přidal vedoucí branku. „Bodově se mi zadařilo, ale raději bych bral body do tabulky za vítězství, ty jsou daleko důležitější,“ říká talentovaný forvard, který se v letošním ročníku objevil i v utkání partnerského Vrchlabí. Jaké vidí rozdíly mezi juniorskou soutěží a druhou nejvyšší ligou? „Pro mě je rozdíl akorát v osobních soubojích, jinak si myslím, že se ty soutěže příliš neliší,“ tvrdí.

Pardubickým juniorům se nepovedlo využít osm přesilových her. „Musíme jednoznačně zlepšit střelbu, lépe sehrát početní výhody,“ zamýšlí se kapitán, který naopak proměnil samostatný únik v oslabení. „V obranném pásmu jsme rychle přistupovali k soupeřům. Kaštan (Vít Kaštánek, pozn. red.) to vzal na vidle, jejich obránce to zkoušel zachytit, což se mu nepovedlo a puk mi pouze přistrčil. Ujel jsem a proměnil,“ popisuje svou gólovou situaci Lichtag.

Po čtyřech venkovních duelech čekají juniory dva zápasy v domácím prostředí. Nejprve vyzvou v pátek 29. října od 17 hodin Karlovy Vary a následně hned v sobotu od 13:00 Plzeň.

Foto: Martin Voltr