logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
26.01.2020
Redakce

Z prvního gólu doma mám radost. Každý bod se počítá, uvedl Vondrka

Pardubice - Michal Vondrka nastoupil ve svém třetím duelu za Dynamo proti bývalému klubu - Mladé Boleslavi. Zápas skončil vítězstvím hostů 3:2 po prodloužení, kteří si tak z enteria areny odvezli dva body. Útočník Východočechů sice litoval, že se utkání nedovedlo do vítězného konce, ale nakonec byl rád za zisk alespoň jednoho bodu.

Topstory video.

„Uteklo nám to na konci," smutnil po střetnutí autor druhého gólu Východočechů. „Oni tam měli úseky, kdy nás tlačili, ale dařilo se nám bránit. Vedli jsme 2:1, smolně se to tam odrazilo Davidovi Šťastnému na hokejku a ten to dal k tyči. Je to škoda."

Vondrka bodoval v každém zápase, který zatím v pardubickém dresu odehrál. Nyní se doma poprvé prosadil. „Skočil jsem na led ze střídačky a viděl jsem, jak to tam Rolas zatahuje. Nevěděl jsem, jestli si najet na přední tyč nebo na zadní, nakonec jsem byl na první, otevřelo se to tam a prošlo mi to přímo na hokejku," popsal svůj úspěch produktivní útočník.

„První gól doma, mám z toho radost. Myslím, že se umím radovat mnohem více, takže to, že jsem zvedl ruce, to není nic velkého," doplnil. „Mně se Pardubice líbí moc. Od prvního zápasu jsem tu nadšený, jsem pořád na ledě a dost na puku. Obránci to výborně rozehrávají a v útoku si to taky hodíme. Jsem z toho až překvapený. Myslel jsem si, že tu budou hlavy dole, ale tak to není."

Bývalý kapitán Mladé Boleslavi se vyjádřil i k příchodu obránce Stěpana Zacharčuka, který se blýskl jednou asistencí. „Kluk je to obrovský. Myslím, že bude fajn. Je silový bek, čistič," dodal Vondrka.