logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
01.06.2020
Redakce

Vyhlížíme, kdy půjdeme na led, říká hlavní trenér Razým

Suchá příprava je v plném proudu, hráči se chystají na nový ročník. S hlavním trenérem Dynama Milanem Razýmem jsme se bavili nejen o tom, co se doposud událo, ale třeba také o spolupráci s prvoligovým Vrchlabím, které se v květnu stalo naším partnerským klubem.

Topstory video.

„Ve Vrchlabí budeme mít svého trenéra, Jirku Malinského, se kterým budeme úzce spolupracovat. S Václavem Baďoučkem (hlavní trenér HC Stadion Vrchlabí) se známe od malička, takže ta spolupráce bude na úrovni a věříme, že to bude ku prospěchu oběma týmům,“ řekl v našem rozhovoru hlavní kouč A-týmu.

Jak jsi spokojený s dosavadním průběhem přípravy?

O spokojenosti nerad mluvím. Můžeme se o ní bavit, až budeme dosahovat nějakých výsledků. Příprava probíhá podle našich představ. Jsem rád, že jsme konečně získali kondičního trenéra, který to má pod palcem. Přípravu jsme si naplánovali na deset týdnů s tím, že po prvních čtyřech týdnech bude přestávka. Po nich bude následovat dalších pět týdnů. Nicméně v průběhu těch prvních čtyř týdnů jsme usoudili, že by přestávka nebyla až tak vhodná. Takže jsme ji protáhli a trénujeme dál.

Ovlivnil přípravu koronavirus?

Myslím, že ta pandemie ovlivnila všechny z nás. V hlavách jsme měli něco jiného než hokej. Přípravu to ale podle mě ovlivnilo jenom z toho pohledu, že kluci nemohli do kabin. První týdny jsme museli nosit roušky, kluci se nemohli sprchovat. Ale co se týče náplně tréninku, tu nijak neovlivnil.

První trénink na ledě budete mít 16. června. Hráči se zpravidla na led těší, co máte naplánovaného na první týden?

V posledních letech se stalo tradicí, že se chodí na led už v červnu. Dřív to bylo tak, že kluci byli i tři měsíce bez ledu. My to kvitujeme a myslím si, že i hráči jsou radši, že mohou být na ledě. Nicméně suchou přípravu neopustíme úplně, chceme ji vhodně kombinovat. Led sice budeme využívat každý den, pokaždé ale nebudou všichni hráči na ledě. Budou se po skupinách střídat tak, aby se kluci na ledovou plochu dostali dvakrát třikrát týdně. Máme k dispozici tři týdny, takže se nám zdálo dlouhé, kdybychom měli být každý den na ledě.

V květnu Dynamo oznámilo spolupráci s HC Stadion Vrchlabí z Chance ligy. Jak to bude fungovat?

Vítáme to, protože dneska každý extraligový tým potřebuje mít, když ne farmu, tak alespoň partnerský klub v nižší soutěži. Tam by dostávali šanci mladí hráči, kteří jinak v extralize čekají na svoji příležitost. Ve Vrchlabí budeme mít svého trenéra, Jirku Malinského, se kterým budeme úzce spolupracovat. S Václavem Baďoučkem (hlavní trenér HC Stadion Vrchlabí) se známe od malička, takže ta spolupráce bude na úrovni a věříme, že to bude ku prospěchu oběma týmům.