logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
27.01.2022
Redakce

Vydřené vítězství, hodnotil duel s Olomoucí obránce Mikuš. Chválil Frodla

Pardubičtí hokejisté uspěli v zápase s Olomoucí a po výsledku 3:0 zvítězili pošesté v řadě. Kvalitním výkonem se prezentoval obránce Juraj Mikuš, který byl zodpovědný směrem dozadu a navíc vstřelil důležitý a zlomový gól na 2:0. „Můžeme poděkovat Dominiku Frodlovi, že nás držel. Vychytal jejich velké příležitosti a tím nám dal šanci na výhru,“ uvedl po zápase slovenský zadák.

Dynamo na svém ledě porazilo Hanáky 3:0, dvě branky vstřelil útočník Adam Musil, jednu bek Juraj Mikuš. Právě střela slovenského obránce se ukázala jako důležitá, neboť dala Pardubicím důležitý dvoubrankový náskok. „Viděl jsem, že už nebylo komu nahrát, tak jsem zkusil vystřelit. Myslím si, že normálně má brankář mít tyto střely, takže asi udělal chybu. Naštěstí to tam propadlo, myslím, že tím jsme zápas zlomili,“ uvedl po utkání.

„Bylo to vydřené vítězství. První třetina nebyla z naší strany dobrá. Můžeme poděkovat hlavně Frodlovi, že nás držel. Vychytal za stavu 0:0 jejich velké příležitosti, tím nám dal šanci na výhru,“ pokračoval Mikuš. „Bylo to vyrovnané v podstatě do stavu 2:0. Pořád se to mohlo otočit na jejich stranu, museli jsme hrát dobře do defenzívy a já jsem rád, že jsme konečně uhráli výsledek s čistým kontem,“ doplnil druhý nejproduktivnější obránce týmu.

Pro Pardubice jde o šesté vítězství v řadě, k čemuž ovšem autor pěti tref z tohoto ročníku příliš neinklinuje. „Osobně nepřemýšlím nad sériemi, ani jsem nevěděl, že Olomouc třikrát v řadě prohrála. S nimi je to vždy o jednom, dvou gólech, to jsme věděli. Přistoupili jsme k tomu takhle a hráli jsme velmi zodpovědně odzadu. Chtěli jsme to pro Frodla udržet, za to jsem rád,“ uzavřel své povídání třiatřicetiletý hokejista.