logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
16.09.2021
Redakce

Vála: Musíme být nastavení na to, že jdeme za každou cenu vyhrát každý zápas

Zápas na ledě Komety Brno se Dynamu nepovedl. Východočeši prohrávali v první třetině už o tři branky a ačkoli se jim podařilo snížit, závěrečný tlak k vyrovnání nevedl. „Je škoda, že se nám nepodařilo vyrovnat. Za tu první třetinu jsme si to ale asi nezasloužili,​" hodnotil zápas střelec druhé pardubické branky Ondřej Vála. Pro třiadvacetiletého obránce šlo o první branku v základní části české extraligy.

Dynamo vstupovalo do zápasu na ledě Komety Brno s touhou odčinit úterní porážku od Sparty. Bohužel týmu Richarda Krále se hrubě nepodařila první třetina, po které na kostce svítil stav 3:0 pro domácí Kometu. „Bylo to potřetí za sebou, co se nám začátek zápasu nepovedl. Nemůžeme každý zápas dohánět dva nebo tři góly, musíme to zlepšit. Ve druhé třetině se nám to naštěstí podařilo zlepšit. Třetí třetina byla ještě lepší, jen škoda, že se nám nepodařilo vyrovnat. Za tu první třetinu jsme si to ale asi nezasloužili. " hodnotil utkání Ondřej Vála.

Východočechy v první polovině zápasu trápily hlavně přechod středního pásma a nepřesnosti v rozehrávce. Kvůli tomu měla Kometa časté brejky a přečíslení. „Myslím si, že je to hlavně o hlavě. Musíme být nastavení na to, že jdeme za každou cenu vyhrát každý zápas. Nesmí se nám stávat, aby soupeř pětkrát za třetinu jel přečíslení," podotkl Vála, který strávil na ledě necelých devět minut a připsal si první gól v základní části extraligy.

Díky jeho brance se Dynamu ve třetí třetině podařilo dotáhnout na rozdíl jediné branky. Nejdříve se ve čtyřicáté čtvrté minutě prosadil Robert Říčka a necelou minutu poté přidal svojí branku právě Vála: „Měl jsem před sebou volné místo, snažil jsem se to jenom dostat na bránu. Jsem rád, že se mi to podařilo takhle trefit. Říkali jsme si, že musíme chodit hlavně do brány, aby gólman neviděl. Spadly tam relativně brzo dva góly, takže jsme měli ještě dost času. Bylo tam i dost šancí, bohužel jsme je neproměnili."

Hráčům Dynama se v Brně nedařilo v přesilovkách, v jedné z nich dokonce inkasovali. „Trénujeme přesilovky každý trénink. Snažíme se na tom pracovat a věřím, že to bude zápas od zápasu lepší," doufá Vála, který zároveň pochválil Milana Kloučka, který naskočil do zápasu v sedmnácté minutě a několika skvělými zákroky výrazně pomohl týmu k závěrečnému tlaku: „Milan nás hodně podržel. Kometa měla hodně šancí a Kloudy zachytal opravdu výborně."

Svěřenci Richarda Krále mají za sebou čtyři zápasy v sedmi dnech. Po úvodních výhrách nad Plzní a Mladou Boleslaví přišly dvě porážky, se Spartou a Kometou. „Všechny čtyři zápasy byly náročné. Je velká škoda, že jsme to nezakončili výhrou," smutnil Vála. Další zápas odehraje Dynamo až v úterý, kdy zavítá na led Litvínova.