logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
28.01.2023
Redakce

Štěstí, že nám jedna z těch posledních akcí vyšla, usmíval se po utkání s Litvínovem Dominik Pavlata

Druhé utkání ve dvou dnech odehráli pardubičtí junioři v malé hale enteria areny proti Litvínovu. Zpočátku byly Pardubice lepším celkem, ale dominanci dokázali chvílemi prokázat i hostující hráči. „V první třetině jsme tempo určovali my, potom zase Litvínov, střídalo se to,“ řekl po utkání dvougólový Dominik Pavlata.

Začátek utkání si vzaly na starost hlavně Pardubice, Litvínov moc šancí v útočné třetině neměl. O první gól se pak postaral Adam Paleček střelou z levého kruhu. Litvínov se urputně snažil vyrovnat ve stejné dvacetiminutovce, domácí si ale skóre pohlídali a nepřipustili do první přestávky žádný gól hostů. „První třetinu jsme nastavili jasné tempo, Litvínov hrál podle nás, takže vedení tam připadlo nám,“ hodnotil utkání Dominik Pavlata.

Ve druhé a třetí třetině se pak do sedla dostali spíše litvínovští hráči. Dokázali odpovědět jak na první, tak na druhý gól pardubických juniorů. „Ve druhé třetině jsme trochu polevili a dostali gól na 1:1 a od té doby až do konce jsme hráli víceméně stejně, naopak Litvínov tam určoval tempo a my se ho jen snažili držet, “ dodal osmnáctiletý útočník. V závěru utkání vytvořili Adrian Gromadzki s Danielem Herčíkem nebezpečnou akci, kterou zakončil přesnou ranou právě talentovaný útočník. „Díky bohu, že nám ta závěrečná akce vyšla, tři body opravdu potřebujeme,“ usmíval se Pavlata.