logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
23.01.2023
Redakce

Spokojený nejsem, měli jsme zápas zvládnout, řekl po derby Daniel Herčík

Pardubičtí junioři odehráli v sobotu další východočeské derby s Hradcem. V zápase se dlouho čekalo na gól, který padl až ve třetí třetině, kdy poslal Dynamo do vedení Daniel Herčík. Hradci se podařilo za tři minuty vyrovnat. Utkání šlo nakonec až do prodloužení a samostatných nájezdů, ve kterých zvítězil Hradec 2:1. „Zápas byl velmi vyrovnaný, ale řekl bych, že jsme byli lepším týmem,“ zhodnotil zápas Daniel Herčík.

V tomto derby padl gól až ve třetí třetině. V první a druhé části měly oba celky mnoho šancí, ale ani jednu z nich nedokázaly využít. V největší gólové příležitosti se ocitl třeba domácí Moravec, který ujel do samostatného úniku. Na pardubické straně měl šanci Helikar. Souboj se rozhodoval až v samostatných nájezdech, v nichž zvítězil domácí Hradec 2:1. „Zápas byl velmi vyrovnaný, ale řekl bych, že jsme byli lepším týmem. Nedařilo se nám proměnit šance a řekl bych, že se můžeme ještě více tlačit do branky,“ zhodnotil zápas Daniel Herčík.

Jako jediný gól za Dynamo Pardubice dal útočník Daniel Herčík, a to na začátku třetí třetiny. „Dostali jsme se do přečíslení, Matěj Kloz mi to dal mezi beky a já si to vyměnil s Novotným, pak jsem se dostal za beky a bekhendovým blafákem jsem vystřelil a byl tam,“ řekl jediný střelec.

Po gólu Daniela Herčíka ve 44. minutě se za tři minuty prosadili i domácí a stav byl tak nerozhodný až do konce třetí části. Následovalo prodloužení a potom samostatné nájezdy, ve kterých zvítězil Mountfield. „Spokojený nejsem, měli jsme zápas zvládnout. V boji o play-off ale potřebujeme každý bod, ale alespoň ten jeden,“ řekl po zápase pardubický útočník.

V pátek čeká juniory zápas s Karlovými Vary, který určitě budou chtít Pardubice vyhrát. „Vary jsou obrovské taktické mužstvo, díky jejich trenérovi. My se na ně připravíme, podíváme se na video a rozhodně si půjdeme pro tři body, ale musí tam být všechny aspekty hry, které chceme hrát,“ řekl před zápasem Daniel Herčík.