logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
10.11.2021
Redakce

Sezonu zvrátíme, je přesvědčen junior Šťastný

Pardubickým juniorům se nedaří. Nejstarší mládežnická kategorie prohrála šest zápasů v řadě a v tabulce jsou svěřenci Jiřího Malinského až na čtrnáctém místě. Útočník Ondřej Šťastný ale zbraně neskládá. Věří, že tým sezonu zvrátí.

Z posledních šesti zápasů získali junioři Dynama pouhý bod za prohru po nájezdech v Mladé Boleslavi. „Nedaří se, protože si prohráváme zápasy svými chybami. V obraně dostáváme laciné góly, a naopak v útoku neproměňujeme jasné šance,“ vysvětluje Ondřej Šťastný.

Pět ze šesti těchto proher ovšem skončilo rozdílem jediné branky. „Myslím, že jsme měli většinou zápasy dobře rozehrané, a to i s vysoko postavenými soupeři. Drobnými chybami jsme si je prohráli, někdy v tom byla i smůla. Samozřejmě je to velmi frustrující, ale snažíme se s tím poprat,“ přiznává.

Nyní mají pardubičtí junioři kvůli reprezentační pauze volno až do 17. listopadu, kdy na domácím ledě přivítají Kometu. V této situaci určitě uvítají delší čas na přípravu. „Tréninky v reprezentační pauzách jsou hlavně o dopilování kondice a určitých taktických věcech. Kromě těch klasických navíc máme každý týden i tréninky zaměřené na skills a střelbu,“ říká mladý pardubický útočník.

Po úspěšné přípravě měli junioři velké ambice, kterým zatím výsledky ani hra neodpovídají. Stále ale zbývá více než polovina sezony, času na nápravu je tudíž dost. „Přípravné zápasy byly z naší strany super, hráli jsme disciplinovaně a jako jeden muž. Proč to tak není i v sezoně? Nevím, ale jsem naprosto přesvědčen, že sezonu zvrátíme a budeme bojovat o nejvyšší pozice v tabulce,“ dodává Ondřej Šťastný.