logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
18.11.2019
Redakce

Sev.en Hockey Cup se vydařil, hodnotí trenér Martin Koudelka

Pardubice - Ve sváteční den se konal v pardubické enteria areně turnaj hráčů ročníku 2005. Tohoto turnaje se zúčastnily čtyři týmy - Kladno, Zlín, Litvínov a pardubické Dynamo. Pardubice se umístily na celkovém druhém místě. Po skončení celé akce jsme úroveň turnaje a předvedené výkony Dynama probrali s hlavním trenérem Martinem Koudelkou.

Jak prestižně vnímáte tento turnaj?

Vnímám ho velice prestižně. Zaprvé se zde sešli vynikající soupeři. Zadruhé Sev.en Energy je jeden z velkých sponzorů pardubického hokeje, který dává do klubu nemalé finanční prostředky a zárověň chce podporovat mláděž. Tyto celodenní turnaje jsou někdy těžší na uspořádání, ale celkově se to povedlo.

První zápas proti Kladnu jste brzy prohrávali, ale nakonec jste ho zvládali otočit. Jak velká komplikace to byla?

Pro nás jsou složité nástupy obecně, do každého zápasu. Ale myslím si, že jsme potom ten zápas zvládali velice dobře, padaly tam i hezké góly. Zápas proti Kladnu se povedl.

Zlín vás přehrával hlavně v rychlých protiútocích. Dalo se tomu nějak zabránit?

My chceme hrát aktivní hokej a z toho to bohužěl vyplývá. Hrát aktivně ale neznamená v pěti napadat a potom dostávat takové góly, v tom se musíme ještě zlepšovat. Nejdříve musíme takhle prohrát, abychom věděli, jak máme bránit nebo útočit a postupně si to upravovali i během zápasů.

Poslední utkání nad Litvínovem jste vyhráli. Nedocházely přesto už síly po takhle náročném dni?

Síly už určitě došly. Kluci mají za sebou 70 zápasů a zápasy hrajeme na 15 hráčů. Jsou opravdu neskuteční! Sice pořád na ně tlačím, co se týče hry, aktivity a ostatních věcí, ale člověk si nikdy neuvědomuje, že toho mají opravdu hodně se školou i s trénováním. Po tom, co na ně tlačím a občas i řvu, tak zase vidím, jaké výkony podávají. Proto nejde hrát pořád skvěle.

Jak vnímáte potenciál ročníku 2005?

Jsou to dříči! Na hokejisty hrajou až moc slušně, ale je vidět, že se po celý rok neustále zlepšují. Navíc máme ještě půl roku do Olympijských her mládeže, takže se určitě ještě hodně zlepšíme.