logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
05.11.2020
Redakce

Ryby, fotbal, rodina. Tomáš Rolinek se chystá na život bez (aktivního) hokeje

„Rozhodl jsem se ukončit hokejovou kariéru.“ Těmito slovy Tomáše Rolinka začala středeční mimořádná tisková konference Dynama Pardubice, po které přišlo na řadu ještě půlhodinové povídání. Dlouholetý kapitán Pardubic se pověsil brusle na hřebík, v enteria areně jej už na ledě neuvidíme.

Topstory video.

„Není to rozhodnutí ze dne na den. Zrálo to ve mě delší dobu. Nekončím kvůli operaci, ta dopadla úspěšně a noha je v pořádku. Už jsem si myslel, že se vracím zpět, ale na mém konci má velký podíl tahle doba. Kvůli COVIDu, všem opatřením a následnému netrénování na ledě, jsem si uvědomil, že bych nemohl být na sezónu stoprocentně připraven,“ řekl na začátek tiskové konference rodák ze Žďáru nad Sázavou.

„To, že nebude s hokejem pokračovat, je Tomášovo rozhodnutí, které přijímáme. Chtěl bych mu poděkovat za to, co udělal pro Dynamo Pardubice, nejen v minulé sezóně, ale za celou kariéru. Je jednou z dalších legend pardubického hokeje. Spoustu toho udělal i pro reprezentaci a hokej jako takový. Věřím, že u nás bude pokračovat, že mu najdeme práci, aby nám pomohl,“ zaznělo mimo jiné z úst majitele klubu Petra Dědka.

Ke slovu se dostal i sportovní ředitel Dušan Salfický: „Já můžu navázat na pana Dědka. V první řadě chci Tomášovi poděkovat za to, co pro Dynamo odvedl. V posledních turbulentních letech byl vždy tím kamenem a pilířem, o který se mohl klub opřít. Za to mu patří obrovský dík. Charakter, který Tomáš má, bude v kabině chybět. Je to smutné, ale věřím, že převáží emoce z úspěšné kariéry."

„Jsou to krásná slova. Pro mě je tohle super ocenění. Vždy jsem se snažil do zápasů dávat sto procent, i když třeba některé nebyly z mé strany dobré, ale stejně jsem chtěl, abych nejen já, ale celý tým stoprocentně makal. Za tahle slova moc děkuji, je to hezké slyšet,“ zareagoval Rolinek, kterého 60 podle všeho brzy zamíří pod strop enteria areny.

„Volný čas dokáži naplnit. Není to o tom, že končím a najednou je prázdná díra. Že budu sedět doma a nevědět, co dělat. Na prvním místě je rodina, jsem i vášnivý rybář, teď asi budu chytat o něco víc. Hraji také fotbal. Co se týče práce, tak to teprve přijde. Ničemu se nebráním, v hokejovém prostředí bych chtěl zůstat, protože si myslím, že mu rozumím,“ říká Rolinek.

Ten si dával do smlouvy posledních sedm let, že může kromě hokeje hrát i fotbal. „Hraji za svou obec, tým se jmenuje FC Titanic Srch. Ve smlouvě jsem míval výjimku, že za Titanic můžu nastupovat. Já mám fotbal rád, sleduji ho na všech úrovních. Kdybych nebyl hokejista, tak jsem fotbalista, protože v něm jsem měl potenciál vždy, akorát jsem se mu nevěnoval tolik jako hokeji,“ dodal legendární útočník Dynama.