logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
06.07.2022
Filip Matoušek

Ročník 2009 zakončil přípravu soustředěním v Horním Bradle

Pestrý program si pro své svěřence připravili trenéři ročníku 2009, který vyrazil zakončit náročnou letní přípravu na soustředění, součástí kterého byl například také výšlap na Šeč. Kluci navíc zdokonalili také své kulinářské dovednosti.

„Soustředění ročníku 2009 mělo charakter stmelovacího, aby se zapracovali do kolektivu nový hráči. Ráno proběhl budíček 7:15, rozcvička a následovala snídaně, kterou si kluci dělali sami. Po snídani bylo volno přibližně 45 minut a následoval trénink. Po tréninku se kluci připravili na oběd a odpoledne bylo zaměřené na různé hry. Večer kluci grilovali," popsal průběh soustředění trenér Richard Čihák.

„Suchá příprava probíhala pod taktovkou kondičního trenéra. Kluci začali s nácvikem silových cvičení a základů v posilovně. Týden byl rozdělen do různých typů tréninků — rychlost, síla, hry. Velký důraz kladl hlavní trenér ročníku Martin Koudelka na rozvoj herní dovedností a spontánnost v kolektivních hrách, jakou jsou basketbal, fotbal, házená a fresbee. Celkově letní příprava proběhla dle plánu ." zhodnotil Čihák celou přípravu týmu.

Trénovat na ledě začne ročník 2009 poslední týden v červenci. S jakými cíli vstupují trenéři do sezóny? „Cíle do sezóny jsou kluky posunout dovednostně a herně. Cílem je připravit kluky na postupný přechod do akademie a hlavně rozvíjet jejich individuální dovednosti a kolektivní hru," popsal vedoucí trenér sportovních tříd Čihák.