logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
11.08.2020
Redakce

První letošní derby hostí Pardubice!

Pardubice – První letošní derby v rámci Generali Česká Cupu je tady! HC Dynamo Pardubice přivítá Mounfield Hradec Králové. Oba týmy jsou zatím v turnaji stoprocentní, což se v úterý 11. srpna 2020 určitě změní. Začátek utkání, které je opět provázeno přísnými hygienickými opatřeními, je naplánován od pěti hodin a v přímém přenosu ho bude vysílat ČT Sport.

Pardubice do Generali Česká Cupu vletěly výhrou na Kometě 2:0. První čisté konto si připsal navrátilec Milan Klouček, poté se Dynamo v pozměněné sestavě, už i s čerstvou letní posilou Jakubem Nakládalem, prezentovalo povedeným výkonem a výhrou 5:2 na domácím ledě s Olomoucí.

„Jedná se zatím o přípravu, nepřeceňujeme to. Spokojenost bude, až budeme získávat body v extralize," nepřeceňuje Milan Razým dosavadní výbornou pardubickou bilanci proti soupeřům z Moravy, ale zároveň podotýká: „Nás spíše zajímá předvedený výkon a v určitých fázích jsme s hrou spokojení!"

Dynamo prošlo přes léto velkou hráčskou proměnou. Do týmu přišel například francouzský rychlík Valentin Claireaux, který se proti Olomouci blýskl krásnou brankou po střele přes obránce.

„Valentin je skvělý hráč. Je to výborný bruslař, který má dobrou střelu a smysl pro kombinaci. Myslím, že bude platným hráčem," okomentoval jeho přínos hlavní trenér Dynama a vyjádřil se také na adresu Ondřeje Vály: „Ondra by měl tvrdit muziku a měl by být tím zlým mužem v obraně. Ostatní mladí se také snaží rvát o svou šanci zahrát si v extralize!"

Výborně se zatím prezentuje také obránce Juraj Mikuš, který za dva zápasy posbíral čtyři body za branku a tři asistence. Po jedné z Mikušových přihrávek skóroval také Jan Mandát, který se trefil hned dvakrát.

Po druhém zápase Generali Česká Cupu hovořil Michal Mikeska o rychlosti a kvalitě utkání: „Na to, že to byl druhý zápas v přípravě, tak byl ve vysokém tempu, hodně osobních soubojů. Soupeř byl hodně agresivní, neměli jsme moc času na nějaké hračičky. Dali jsme hezké góly, kluci si zabruslili a zápas splnil požadavky, které by extraligový hokej měl mít."

Hradec Králové má doposud stejnou bilanci vstřelených a obdržených branek jako Dynamo. Milan Razým tedy očekává ještě rychlejší zápas než s Olomoucí. „Viděli jsme, jak Hradec hraje, má výborný pohyb, myslím, že to bude ještě o level výš."

Sestava HC Dynamo Pardubice z minulého utkání:
Klouček – Vála, Nakládal, Mikuš, Hrádek, Ivan, Bučko, Holland – Vondrka, Kousal, Tybor – Mandát, Poulíček, Svačina – Blümel, Claireaux, Paulovič – Kratochvíl, Zeman, Machala.

Mountfield kopíruje výsledky Dynama

Hradec Králové v prvním zápase porazil venku HC Olomouc 5:2, když ve druhé třetině otočil nepříznivý stav 0:1. Poté se na domácím ledě utkal s Kometou Brno, kterou Hradec přetlačil 2:0. Zápas okomentovala jedna z letních posil Mountfieldu Kelly Klíma: „Myslím, že jsme hráli dobře jako tým. Každý hráč i každá formace – všichni skvěle pracovali. Hodně jsme hráli s pukem. A když jsme ho ztratili, tak jsme kvalitně forčekovali." Kelly Klíma si ze zápasu odnesl branku a nahrávku a výrazně se tak podílel na druhé brněnské prohře.

V podobném duchu jako hradecký útočník se k zápasu s Kometou vyjádřil i asistent trenéra Daniel Branda: „Vyšla nám první třetina, těch deset minut, kdy jsme dali gól a vedli 1:0. Hráli jsme, co jsme si řekli. Po nástupu do druhé třetiny nebyla první tři, čtyři střídání podle našich představ, byli jsme trošku pod tlakem, ale potom se to zvedlo a zase jsme začali hrát to, co jsme chtěli. Zápas bych zhodnotil tak, že kromě začátku druhé třetiny jsme ho měli pod kontrolou. Měli jsme i další šance a bohužel jsme nedali góly. Takhle bychom chtěli hrát."

Sestava Mountfield HK z minulého utkání:

Mazanec – Zámorský, Nedomlel, Čáp, Jank, F. Pavlík, Váchal, R. Pilař – Smoleňák, Cingel, Lev – Kelly Klíma, Vl. Růžička, Sklenář – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Orsava, Síla, R. Pavlík.

Důležité info pro fanoušky: Do areny jen s ochranou úst a nosu!

Enteria arena bude při zápase proti Hradci Králové rozdělená do pěti sektorů, z nichž každý bude mít vlastní vstup, sociální zařízení a občerstvení. Přecházení mezi sektory, setkávání se s návštěvníky z jiných sektorů či příchod jiným vchodem, než má návštěvník na vstupence určeno, není možné.

Počet míst pro vozíčkáře bude omezený. Diváci v sektoru na stání budou moci stát pouze na označených místech a dodržovat rozestupy od ostatních návštěvníků sektoru na stání. Na různých místech enteria areny budou rozmístěny dezinfekční prostředky. Pokud je to možné, doporučujeme platbu kartou.

Každý fanoušek musí mít uvnitř areny ochranu úst a nosu. Prosíme všechny návštěvníky o vzájemnou ohleduplnost a respektování pravidel. V případě nedodržování těchto nařízení a pokynů pořadatelské služby budou návštěvníci vykázáni.