logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
21.09.2021
Redakce

Příjezd do Litvínova o den dříve nám pomohl, myslí si Klouček

Brankář Milan Klouček poprvé v sezoně nastoupil do zápasu od samého začátku a v Litvínově pomohl Dynamu ke třem bodům. Pardubice porazily Vervu 7:4 a Klouček si připsal 43 zákroků.

Hokejisté Pardubic odjeli na zápas do Litvínova netradičně už o den dříve a mohli na jeho ledě ještě dopoledne před zápasem potrénovat. „Cesta do Litvínova je dlouhá. Měli jsme pohodlí, že jsme se mohli vyspat na hotelu a ráno si vyzkoušet led. Bylo to lepší a myslím, že nám to pomohlo zvítězit,“ kvituje Milan Klouček. Těžil z toho také on sám. „V Litvínově bylo trochu jiné světlo a já pokaždé chodím na rozcvičku do haly, abych si na to zvykl. Teď jsem si to mohl vyzkoušet už ráno a myslím, že mi to pomohlo, i když to bylo trochu jiné než při samotném zápase,“ dodal pardubický brankář.

První gól zápasu vstřelil Litvínov s velkou dávkou štěstí. „Už ráno jsem si říkal s trenérem brankářů, že se tady blbě odráží puky od mantinelu. V utkání se snažím být aktivní a pro puky vyjíždět. To jsem udělal i teď, puk chytl špatnou hranu a odrazil se přímo před bránu, kde ho domácí dorazili. Takové góly někdy padají, ale jsem rád, že jsme ve druhé třetině zabrali a vyhráli jsme,“ přiblížil Klouček první inkasovanou branku ze svého pohledu.

Sebevědomí mu ale nesebrala, v dalším průběhu zápasu Dynamo podržel a připsal si 43 úspěšných zákroků. „Měl jsem dost práce, což je pro gólmana po takové brance lepší, a člověku je jedno, jestli dostane gól takový nebo makový. Snažil jsem se chytat dál a jsem rád, že to vyšlo,“ konstatoval strážce pardubické branky v Litvínově.

Milan Klouček nastoupil od začátku zápasu poprvé v sezoně, problém s novým lichoběžníkem za brankou ale neměl. „Už jsem na to zvyklý, rozehrávku hodně trénujeme. Není to nic složitého,“ dodal k novým pravidlům.

Další zápas čeká Milana Kloučka i jeho spoluhráče v pátek. Dynamo v enteria areně přivítá Motor České Budějovice. Vstupenky jsou v prodeji ZDE.