logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
04.08.2020
Redakce

Po pěti měsících znovu do tempa. Všichni se moc těšíme, říká Kolář

Východočeši v úterý odehrají svůj první zápas na Generali Česká Cupu. Hostit je bude Kometa Brno. Třiatřicetiletý obránce Jan Kolář, který letos zahájil 17. sezonu mezi profíky, uvedl, že se kabina na duel těší. Dynamo hrálo naposledy 6. března 2020 právě na ledě Brna, kde zachránilo extraligovou příslušnost.

„Že by se mi na to vybavovaly vzpomínky, tak to spíš ne. Já jsem rád, že jsme sezonu zachraňovali úspěšně posledních 14 zápasů a to, že to vyšlo na Kometu, byla náhoda. Spíše se mi v Brně hraje dobře. Stadion mám rád, chodí tam diváci, ale kdoví jak to bude teď," naráží obránce Dynama na současnou koronavirovou krizi.

Některé duely Generali Česká Cupu musely být odloženy. „Někdo v kabině nad tím přemýšlí, někdo ne. To je individuální. Podle mě je to horší pro diváky. Pro ně hrajeme, oni na hokej chodí a nevědí, jestli budou moci přijít, nebo jaká budou omezení. My se v tom moc nešťouráme, nebavíme se o tom. Čekáme, co bude a co lidi nahoře vyřeší a rozhodnou. My to neovlivníme. Můžeme se maximálně připravit, abychom odvedli dobrý výkon. V jakých podmínkách to bude, to se teprve uvidí," nepředbíhá odchovanec Pardubic.


„Vždy je znát, když hráči dlouho nehrají," přemítá pardubický kapitán. „Na ledě jsme ale čtrnáct dní. Tréninky směřují k utkání, nacvičujeme herní situace. Věřím, že to nebude špatné a že se naše hra bude blížit tomu, co jsme předváděli na konci minulé sezony," dodává zkušený zadák. Čtvrtý nejproduktivnější hráč Dynama uplynulého ročníku se zápasu s Kometou Brno nemůže dočkat: „Málokoho baví jen trénovat. Zápas je odměna, byť je to přátelák. Baví nás to o dost více než jen tréninky. Jsme všichni natěšení."

Východočeši trénovali ve větším množství hráčů. Na ledě jich bylo v jednu chvíli 35. Obavy z nesehranosti ovšem klíčový obránce týmu nemá. „Taktická stránka zůstala stejná. Většina hráčů, co tu je, tak si systém již osvojila loni, z této stránky by tedy problém být neměl. Jsou tu kluci, kteří spolu hrají nějakou dobu, takže jsou na sebe zvyklí. Ostatní, co přišli, se rychle adaptovali. Myslím si, že v sehranosti problém nebude. Samozřejmě hra bude asi rozháraná, protože jsme dlouho nehráli, ale s každým zápasem to bude lepší a lepší," dodal.