logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
31.10.2021
Redakce

Obě utkání byla těžká, do Olomouce jedeme vyhrát, říká Robin Kaplan

Pardubičtí junioři se chtěli po třech porážkách v řadě dostat v domácích duelech proti Karlovým Varům a Plzni zpět na vítěznou vlnu. Jenže je nečekalo vůbec nic snadného, protože Plzeň je zatím bez jediné porážky první a Energie se nachází na třetím místě. V obou zápasech ale bylo Dynamo vyrovnaným soupeřem, bohužel bez zisku bodů. Na Karlovy Vary nestačilo 3:4, na Plzeň 3:5.

Náročnost obou zápasů potvrdil i útočník Robin Kaplan, nejproduktivnější hráč Dynama s 19 body: „Obě utkání byla strašně těžká, jsou to soupeři z předních příček, Plzeň je první, Karlovy Vary třetí. My máme hrozně moc proher v řadě, nedaří se nám. Chtěli jsme se na zápase proti Plzni chytnout, ale bohužel nám to nevyšlo. Prohráli jsme těsně oba zápasy, ale myslím si, že kluci odvedli suprovou práci, gólman zachytal a je to pro nás odrazový můstek do dalších zápasů.“

Po dvou třetinách sice junioři čelili za stavu 1:4 tříbrankovému deficitu, během úvodních tří minut poslední třetiny ale vstřelili dva góly a výrazně se tak dotáhli, vyrovnat se však už nepodařilo. „Popravdě to bylo trochu se štěstím. Pavol Štetka to zavezl do útočného pásma, já jsem to zkusil nahodit na bránu a prostě to tam se štěstím spadlo,“ popsal branku na 2:4 devatenáctiletý Robin Kaplan.

Jak se tým připravuje, když ví, že ho čekají dva nároční soupeři? „Bereme to jako běžné zápasy. Víme, kde jsou v tabulce, ale pro nás to nic neznamená. My chceme jít do každého zápasu vždycky na sto procent a zkusit udělat body. Bohužel nám to nevychází, ale určitě to chceme zlepšit. Do Olomouce pojedeme s tím, že to nastartujeme a vyhrajeme,“ burcuje Kaplan.

Foto: Martin Voltr