logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
18.01.2021
Redakce

Nejvíc mě těší, že je na hokejistech opět vidět radost ze hry, říká Martin Charvát

Pardubický primátor Martin Charvát se ještě jednou vrací k doslova infarktovému konci minulé sezony, ale i příchodu nového majoritního akcionáře HC Dynamo Pardubice Petra Dědka. „Obrat k lepším výkonům a výsledkům je zřejmý. Nejvíce mě ale těší to – a doufám, že to není jenom můj pocit – že je vidět, že se mužstvu vrátila radost ze hry, že hrají s maximálním nasazením,“ nechal se slyšet primátor.

Co podle vás znamená hokejový klub pro město Pardubice?
Zcela jistě tradici, úspěchy i množství osobností, které klubem za dobu jeho existence prošly. Ať už jako hráči, trenéři, nebo členové realizačního týmu.

Když se vrátíme k uplynulé nedohrané sezoně. Jak velké nervy jste měl ke konci základní části?
Byla to nejhorší hokejová sezona v mém životě… Došlo k velkým rozbrojům uvnitř klubu. Nejvíce mě mrzel odchod velkého srdcaře Tomáše Rolinka po neshodě s tehdejším vedením klubu. Byl jsem rád, že v druhé části sezony do klubu vstoupil Ondra Heřman. S ním následně přišel i nový partner pan Dědek. Po jeho příchodu došlo ke stabilizaci A týmu, novým příchodům a hlavně návratu Tomáše. A stal se zázrak. Tým doplněný o posily našel obrovskou vnitřní sílu a zachránil extraligu. Bylo úžasné být na závěrečném zápase a vidět tu úžasnou euforii hráčů i fanoušků.

Jak nyní, s odstupem více jak půl roku, hodnotíte cestu k dohodě o prodeji majoritního podílu akcií v hokejovém klubu Petru Dědkovi?
Jakýkoliv sportovní klub potřebuje cítit stabilní zázemí a to, aby v jeho čele stál manažer, který umí přinést finance a který sestaví tým odborníků, kteří klub budou tlačit stále výš. A to pan Dědek přesně splňuje.

Zcela jistě extraligu sledujete. Jak hodnotíte výkony Dynama pod vedením nového trenérského týmu?
Obrat k lepším výkonům a výsledkům je zřejmý. Nejvíce mě ale těší to – a doufám, že to není jenom můj pocit – že je vidět, že se mužstvu vrátila radost ze hry, že hrají s maximálním nasazením. Prostě to má drive.

Rok 2020 byl silně zasažený coronavirovou pandemií. Byl to váš nejtěžší rok ve funkci primátora?
Svým způsobem ano. Bylo to proto, že nikdo s něčím takovým absolutně nepočítal. Nebyl připraven ani stát, a tak jsme si museli pomoci sami. Ta národní pospolitost, ochota pomáhat mě opravdu ohromila.

Nedávno jsme vstoupili do nového roku 2021. Je něco, co byste hokejistům, ať už těm z A-týmu nebo z mládeže, do nového roku popřál?
Především zdraví. A v kontextu coronavirové pandemie to není jen fráze. Přeji také pověstné štěstí. A-týmu přeji také návrat fanoušků do hal, protože bez jejich fandění a emocí to není ten pravý hokej. Fanouškům pak přeji, aby se „jejich“ Dynamo vrátilo na špici extraligy, kam patří!