logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
18.09.2021
Redakce

Nejsme to my. Musíme zamakat, velí po startu sezony junior Herčík

Pardubičtí junioři se na závěr druhého hracího týdne utkali s Chomutovem. Zápas byl sice bohatý na šance, většina jich ale byla zneškodněna brankáři. Dynamo se sice dostalo do dvoubrankového vedení, nakonec však prohrálo 2:3 po prodloužení. První branku Pardubic vstřelil v početní výhodě Daniel Herčík, jenž v rozhovoru přiblížil, jak je zatím spokojen s dosavadními zápasy.

Po páteční porážce s Litvínovem, kdy junioři museli celý zápas dotahovat, začali s Chomutovem o poznání lépe a v první třetině se ujali vedení díky dvěma přesilovkovým trefám. Nakonec ani ty ale na výhru nestačily a Piráti zvítězili 3:2 po prodloužení. „Hráli jsme druhý zápas za dva dny, což pro nás není problém, ale řádí nějaké chřipky, takže pár hráčů nemůže hrát, proto trenér musel lepit sestavu. Proti Litvínovu hráli útočníci v obraně, proti Chomutovu se vrátili dva obránci a mysleli jsme si, že to bude dobré, že začneme hrát, jak chceme. Začali jsme docela dobře, akorát neproměňujeme šance. Beru to i na sebe, protože jsem měl hodně šancí, mám být tahoun týmu. Zatím se mi nedaří a mé lajně taky ne,“ mrzelo Daniela Herčíka po prohře s Chomutovem.

Do vedení se dostali domácí, kteří právě zásluhou povedené střely Herčíka vedli. „Hráli jsme přesilovku a měli jsme něco sehraného. Myslím, že to byl Robin Kaplan, který to přihrál nahoru, Ondra Chabada naznačil, přihrál mi puk, já jsem vystřelil z voleje a nějak nám to tam spadlo,“ popisuje pardubický útočník gólovou akci. Daniel Herčík je se čtyřmi kanadskými body (2+2) spolu s Dominikem Pavlatou (1+3) po čtyřech utkáních prozatím nejproduktivnějším hráčem Pardubice.

Dynamo minulý týden na úvod ročníku vyrazilo na trip do Havířova a Třince. Havířov junioři porazili 4:1, na Oceláře nestačili těsně 2:3. Hlavně proti Havířovu mělo být podle pardubického útočníka skóre vyšší. „Proti Havířovu nám to na úvod sezony vyšlo, ale myslím, že jsme mohli vyhrát větším rozdílem. Přijeli jsme tam a nevím, čím to bylo, ale hlavně mladší kluci byli nervózní z toho, že hrají první zápas v juniorce a nebylo to úplně ideální.“ A dodává: „Nevím, nejsme to na začátku sezony my, nedaří se nám a budeme muset zamakat. Musíme proměňovat hlavně šance, které máme, protože se do nich dostáváme, ale neproměňujeme je, což je zatím ta největší chyba.“

Foto: Vladimír Škorpík