logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
18.06.2020
Redakce

Nedokážu si představit, že bych v extralize oblékal jiný dres, říká Jakub Nakládal

Na tento den všichni pardubičtí fanoušci netrpělivě čekali. Kromě nového majoritního akcionáře klubu Petra Dědka, byl na tiskové konferenci ve středu 17. června oznámen i návrat vytoužené posily Jakuba Nakládala, který se do Pardubic vrací po dlouhých devíti letech strávených v cizině.

Měl jste i jiné nabídky, nebo byly Pardubice od začátku jasná volba?
Pro mě byly Pardubice jasná volba, nedokážu si představit, že bych oblékal jiný dres. Když jsme už v průběhu minulé sezony řešili, že bychom se s rodinou chtěli vrátit, tak jiné město nepřipadalo v úvahu. Dojíždění autem by v rozběhnuté sezoně také ztrácelo smysl. K návratu jsem se rozhodl, abych si užíval běžného života a hokeje v Pardubicích, kde jsem hokejově vyrostl. Vůbec jsem nepřemýšlel nad jinou variantou než nad Pardubicemi.

Jaké máte do nové sezony ambice?
Týmové ambice jsou jen ty nejvyšší. Mluví se o titulu, což je samozřejmě úplně největší výzva. Chceme zároveň Pardubice vrátit do pozic, kde dříve bývaly, aby sem i ostatní týmy jezdily s respektem a obávaly se naší hry. A z osobního hlediska to je složité. Z Pardubic jsem odcházel před devíti lety. Určitě chci hrát tak, abych všem fanouškům dělal radost a z mého příchodu nebyli zklamaní. Zároveň chci klubu pomoci k lepším výsledkům.

Když tým vidíte na papíře, tak zejména obranné složení vypadá skvěle…
Tady v tom budu už opatrnější, protože jsem si kolikrát říkal, jak tým na papíře vypadá skvěle, bude hrát o titul a realita potom byla trochu někde jinde. Ale určitě si myslím, že sílu máme, a teď už to bude záviset jen na nás, abychom to potvrdili i na ledě.

Z Pardubic jste odcházel jako hráč v mladém věku a nyní se naopak vracíte jako lídr vedle dalších hráčů, asi to bude velká změna, že?
Samozřejmě, že to bude změna. Devět let je dlouhá doba. Na druhou stranu s tím, že bych měl patřit mezi lídry, do Pardubic přicházím. I to je ten důvod, proč zde chci nastupovat a Pardubicím pomoci.

Trnul jste hodně, když jste sledoval, jak se Pardubice nachází na dně a bojují o přežití?
Přiznám se, že jsem trnul, protože už během sezony bylo dané, že se po jejím skončení budu vracet domů, a jak jsem říkal, že jinam než do Pardubic nepřicházelo v úvahu. Samozřejmě jsem věděl, že když Dynamo spadne, bude to problém i pro mě, ale jsem rád, že jsme tady takhle jak jsme a nemusíme řešit jiné věci.

Jak velkou roli hrála změna vlastníka? Určitě jste to vnímal, přišel sem opravdu silný investor.
To je nesmírně důležité, protože silný šéf, který ví, jak mají věci fungovat a má v nich systém, je základ každého úspěchu. Troufnu si říct, že i za neúspěchem v minulých letech bylo, že zde nebyl nikdo, kdo by přesně určoval směr a zasahovalo do toho více pověřených lidí.

Strávil jste devět let v zahraničí. Na jaké angažmá budete vzpomínat nejraději?
To je složitá otázka. Když jsem byl ve Finsku, tak se nám narodil první syn, v NHL to také bylo skvělé, i když jsem doufal, že tam strávím o něco více času. A angažmá v Jaroslavli bylo naprosto parádní, na klub nemohu říct jediné špatné slovo, protože organizace v klubu předčila podle mě i Carolinu v NHL.