logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
08.10.2021
Redakce

Musíme zase hrát jako tým a šlapat naplno, burcuje kapitán juniorů Lichtag

Junioři Dynama Pardubice nezažili nejpovedenější vstup do sezony. Po dobré přípravě a úvodní výhře v Havířově přišla čtyřzápasová série porážek. Poté se ale tým Jiřího Malinského zvedl a začal sbírat body. „Strašně nám to pomohlo psychicky,“ přiznal kapitán týmu Jakub Lichtag.

Špatný úvod sezony připisuje kapitán juniorů netýmovým výkonům. „Chtěli jsme daleko více výher, než máme, ale přestali jsme hrát jako tým a mysleli si, že po první výhře to každý uhraje sám na sebe,“ okomentoval sérii neúspěchů Lichtag.

Po čtyřech prohrách v řadě se Dynamo chytlo ve Zlíně a poté přidalo další dvě výhry včetně derby s Hradcem Králové. „Výhra nad Zlínem nám strašně pomohla na psychice, což jsme potřebovali. Bohužel poslední zápas se Slavií skončil tak, jak skončil, a už nemá cenu se v tom hrabat. Teď máme pauzu, která by nám měla pomoct, abychom si vyčistili hlavu, pořádně zatrénovali a uvědomili si, že zase musíme hrát jako tým a šlapat naplno celý zápas, ne pouze dvě třetiny,“ uvědomuje si pardubický útočník.

Kapitánem se Jakub Lichtag stal před touto sezonou. „Je to obrovská zodpovědnost, ale hlavně doufám, že mužstvo dovedu co nejdále to půjde, nejlépe až k titulu. Tým na to máme,“ prozradil ambice nový kapitán.

Už nyní mají junioři na kontě více zápasů než v loňské sezoně, která byla hodně ovlivněná koronavirem. Zápasová praxe hráčům chyběla. „Rozhodně bylo znát, že jsme nehráli zápasy. Alespoň jsme se ale tvrdě připravovali na další sezonu. Věřím, že se to v nadcházejících zápasech ukáže,“ dodává odchovanec choceňského hokeje.

Příští zápas odehrají po delší pauze junioři až v pátek 15. října, kdy se představí na ledě Kladna.

Foto: Juniorský hokej