logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
02.10.2019
Patrik Moučka

Mládež obsadila třetí místo v soutěži o nejlepší Akademii!

PARDUBICE – Pardubická mládežnická Akademie obsadila celkové třetí místo ze sedmnácti klubů. Jedná se o historicky největší úspěch v této anketě.

Akademie Českého hokeje vznikla v roce 2011 a pardubický klub byl u toho. Stal se jedním ze šesti klubů, které získaly statut Akademie hned v prvním roce. Akademie by měly být značkou kvality a také mít snahu vrátit mládežnický hokej opět na špičku světového juniorského hokeje. Cílem Akademie je výchova špičkového mládežnického hráče schopného konkurovat nejlepším hráčům ve svétovém měřítku ve spojení s absolvováním středního vzdělání.

Škola je tedy jedním z parametrů, který je vyžadován od klubů se statutem Akademie. „Pro kluky je to motivace působit v Akademii pod záštitou Českého hokeje. Hrají nejvyšší možné mládežnické soutěže a nastupují proti nejlepším ze svých ročníků. Zároveň i my trenéři vyžadujeme od hráčů respekt vůči klubu, rodičům, trenérům a ostatním lidem v klubu a soutěžních utkáních“, řekl šéftrenér mládeže Petr Hemský.

HC Dynamo Pardubice je již osmým rokem nepřetržitě držitelem statutu Akademie a budeme se snažit, aby tomu bylo i nadále.