logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
17.01.2021
Redakce

Milan nás naštěstí podržel, hodnotil duel s Motorem Matěj Blümel

Šlo o souboj osmého se čtrnáctým, na ledě se ale rozdíl smazal a hokejisté Pardubic si z jihočeského ledu odvezli jen těsné vítězství 2:1. Brankář Milan Klouček si připsal 36 zásahů, do tuhého šlo především v přesilových hrách Budějovic. „Měli několik šancí na vyrovnání, takže jsme moc rádi za tříbodovou výhru,“ uvedl Blümel, který zatím v novém roce pravidelně sbírá bod na zápas.

Dynamo hrálo na jihu Čech naposledy v roce 2019, na rozdíl od tehdejšího barážového utkání (2:5) se mu ale tuto neděli podařilo získat tři body za výhru 2:1. Skóre zápasu otevřel útočník Matěj Blümel, pro kterého šlo už o třináctou branku sezony.

"Budějovice byly těžkým soupeřem, v extralize se zvedají a v posledních sedmi zápasech pětkrát bodovaly,“ připomněl mladý útočník náročnost duelu. Přestože je tedy Motor v tabulce na posledním místě, Dynamo podle Blümela nechtělo nic podcenit. „O jejich kvalitách jsme se sami přesvědčili, těsný výsledek mluví za vše,“ uvedl lídr pardubické produktivity.

Hosté v Budvar aréně navíc čelili hned pěti přesilovkám soupeře, v 47. minutě hrál Motor dokonce v dvojnásobné početní výhodě. Sám Blümel netušil příčinu pardubických trestů, které přišly až ve třetí třetině.

„Po druhé přestávce se to spustilo, hodně jsme faulovali a Budějovice si šly pro vyrovnávací branku,“ řekl dvacetiletý odchovanec Pardubic a vyzdvihl výkon Milana Kloučka. Ten přitom v loňské sezoně pomáhal Motoru k návratu do nejvyšší soutěže, nyní byl ale Klouček jednou z hlavních příčin budějovické prohry.

A svůj podíl na ní měla také první útočná formace ve složení Paulovič - Poulíček - Blümel, která zařídila zmíněnou první branku zápasu. „Kluci tu akci výborně rozehráli, po střele z mezikruží se ke mně odrazil puk a já už jsem pak jen dorážel,“ popsal Blümel dění z 15. minuty zápasu. Kromě tříbodové výhry tak může být spokojený i se svou bilancí z posledních sedmi utkání. Dynamu v nich pomohl pěti góly a dvěma asistencemi.