logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
22.10.2020
Redakce

Milan Razým: Do Polska nejdeme na wellness, jedeme trénovat!

Kvůli bezpečnostním opatřením Vlády ČR nesmí Dynamo trénovat v klasickém režimu, a musí si tak najít alternativní cestu. Od pátku 23. 10. vymění pardubický tým běhaní na Kunětické hoře a silové tréninky na improvizovaném hřišti za ledovou plochu. Do polské Swídnice se na soustředění přesune širší kádr.

Sezóna Tipsport Extraligy se zastavila 12. října, od té doby hráči trénovali podle tréninkových plánů, které připravil kondiční trenér Petr Mocek. „Hledali jsme různé cesty, jak udržet kluky v kondici. Do této doby jsme využívali improvizované hřiště, které nám vedení nechalo postavit a Kunětickou horu, kam chodíme běhat do kopce," popsal dosavadní přípravu mužstva v přírodě hlavní trenér Milan Razým.

Hráči se spolu s realizačním týmem teď vydají do polského města Swídnice. „Stejně jako ostatní kluby jsme hledali řešení, jak se dostat na led. Jestli všechno klapne, odjedeme do Polska na čtyřdenní soustředění," dodal Razým s tím, že po nařízené karanténě kvůli výskytu nemoci Covid-19 v kabině Dynama stihli hráči mezi návratem do tréninkového režimu a opětovným zákazem pouhé dva tréninky.

„Není to tak dlouho, co jsme začínali, takže si na to kluci snad rychle vzpomenou," řekl trenér Dynama a dodal že by to měli hráči zvládnout: „Kluci nejsou na ledě dva týdny, takže by to neměl být takový skok, například jako když jdou na led v létě." Ve skoro šedesáti tisícovém městě na jihozápadě Polska čekají hráče dvě tréninkové jednotky na ledě denně: „Kluci se určitě na led těší, budeme tam v trochu bojových podmínkách, ale nejdeme na wellness, jedeme trénovat."

„Jede širší kádr, zapojí se kluci z Vrchlabí i Tomáš Rolinek. Bude nás šest pětek a toho určitě využijeme při odpoledních trénincích, ve kterých se budeme chtít zaměřit na hru pět na pět," uvedl Razým. Tomáš Rolinek se do tréninku zapojil poprvé od konce minulé sezóny: "Jsme za něj rádi. Začal s námi trénovat před vyhlášením nouzového stavu, uvidíme co mu zdraví dovolí," kvitoval zapojení bývalého reprezentačního kapitána. S týmem naopak neodcestují dlouhodobě zranění Michal Vondrka a Ondřej Machala.

„Nemůžeme koukat moc daleko dopředu, protože opatření a zákazy se pořád mění a nelze předpovědět, kdy se liga znovu rozběhne," proto kouč Dynama uvítal možnost tréninků na ledě: „Včera jsme vyjednali, že do pondělí budeme v Polsku, poté se na dva dny vrátíme domů a pojedeme zpátky. Budeme jak pendleři," zakončil rozhovor s úsměvem na tváři Milan Razým.