logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
24.03.2021
Redakce

Konec už ve čtvrtfinále mrzí. Poučíme se z něj, věří trenér Richard Král

Evidentně zklamaný byl po vyřazení z play-off trenér Dynama Richard Král. Padesátiletý kouč horkotěžko vstřebával obrat hostů, kterým se povedlo čtvrtý duel otočit z 0:3 na 5:3 a v sérii vyhrát na první pohled jednoznačně 4:0. „Prohrát 0:4 na zápasy jsme nechtěli, ale poučíme se z toho a příští sezónu budeme lepší,“ věří rodák z Pardubic.

Hokejisté Pardubic věděli, jak důležitým utkáním čtvrté čtvrtfinálové střetnutí je. Karty byly rozdány jasně, Bruslaři měli výhodu prvního mečbolu.

„Z naší strany to byl nejlepší zápas v sérii. Dvě třetiny velice kvalitní, vytvořili jsme si šance a dostali Mladou Boleslav pod tlak. Bohužel se nám nepovedlo dát čtvrtý gól, který by byl definitivní. Ve třetí třetině jedna chyba na modré čáře, pak nám střílený kotouč spadne o tyč do branky... Nebylo nám to souzené. Na závěr jsme tam zase měli dvě vyložené šance, které jsme neproměnili. Opět se projevilo, že se strašně nadřeme na gól a naopak lacino inkasujeme,“ zhodnotil zápas Král.

Rozhodující gól vstřelili Bruslaři v přesilové hře, což jen odráželo stav početních výhod v celé sérii - Mladá Boleslav jich využila osm, zatímco Dynamo ani jednu. „Dnes jsme přesilovky sehráli velice slušně, ale bohužel nám to tam nespadlo. Přesilovky rozhodují, není co řešit,“ pokrčil zkušený kouč rameny.

Pardubice měly v samotném závěru možnost právě při počtu pěti proti čtyřem srovnat, odvolaný Klouček by zařídil výhodu šest na čtyři. „Nad tím jsme nepřemýšleli. Byla tam ještě minuta a půl na power play. Když oni vyhodí puk, tak je to gól. Přesilovku jsme hráli slušně, vytvořili jsme si v ní i jasnou gólovku. Možná druhou část početní výhody jsme si říkali, jestli odvolat, ale od začátku určitě ne,“ dodal bývalý extraligový hokejista.

Hráčem, jehož vyloučení v útočném pásmu dokázal soupeř potrestat a rozhodnout, byl Anthony Camara. „Faul jsem neviděl, zrovna jsem řešil věci na střídačce. Camara má hodně plusů, ale samozřejmě i nějaké mínusy. My to musíme nějakým stylem vyvážit a snažit se ho krotit, brzdit emoce. Musíme se ho snažit ukočírovat, aby se nestávalo, že bude v závěru zápasu vyloučen a tým oslabí,“ uvedl na adresu nejproduktivnějšího hráče Dynama hlavní trenér.

Hlavním důvodem vyřazení ovšem zdaleka nebylo čtvrté utkání, Bruslařům se povedli domácí zápasy, ve kterých neinkasovali.

„Jdou zaslouženě dál. Byli kompaktnější, lepší. My se zlepšovali zápas od zápasu. U nich byl z našeho pohledu ten první špatný, v druhém už to bylo o něco lepší. Třetí zápas úvodní třetina nic moc, potom dvě solidní, přestříleli jsme je, ale nebyli jsme schopní se prosadit. Dnes dvě třetiny velice dobrý výkon, byli jsme lepší, ale ve třetí části nám to tam napadalo a bylo po sérii,“ tvrdí lodivod Dynama.

„Když to vezmu z celkového hlediska, tak k týmu jsme přišli úplně dole. Dostali jsme cíle, dali jsme si úkoly. Měli jsme udělat předkolo play off z co nejlepšího umístění. Skončili jsme po základní části sedmí, což si myslím, že byl velice dobrý výsledek. Dalším cílem bylo vyřadit Karlovy Vary, to se nám také povedlo, měli jsme za cíl zabudovat do kádru hráče, i to se podařilo. Sezónu odehrálo hodně mladých hokejistů. Z tohohle pohledu spokojenost, samozřejmě mrzí konec, protože prohrát 0:4 ve čtvrtfinále jsme nechtěli. Ale poučíme se z toho a příští sezónu budeme lepší,“ dodal na závěr pardubický kouč.