logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
09.09.2021
Redakce

Junioři a dorost vstupují do mistrovských soutěží

Ještě před pátečním rozjezdem sezony pro pardubický A tým rozjedou své nejvyšší soutěže také nejstarší mládežnické kategorie Dynama. Dorostenci zahájí sezonu ve čtvrtek a junioři v pátek.

Dorostenci si na začátku přípravy nevedli úplně nejlépe a měli také pořádný kus smůly. Zejména pardubický Turnaj O pohár hejtmana, který se uskutečnil na konci srpna, jim nevyšel. První tři zápasy turnaje dorostenci prohráli o jedinou branku. Sílu a odhodlání ukázal dorostenecký tým v posledním zápase turnaje, ve kterém otočil nepříznivé skóre 0:2 s Olomoucí a dokázal zvítězit 5:2.

Svěřenci Michala Mikesky a Petra Hemského si na konec přípravy ale hodně zlepšili náladu, když ve vypjatém zápase porazili Hradec Králové. V zápase, ve kterém jsme mohli vidět i dva vyšší tresty, Pardubice dominovaly a po zásluze zvítězily 4:2. O všechny kanadské body se v zápase postarali různí hráči, což je, vzhledem k nové sezoně, dobrá zpráva.

Extraliga dorostu je letos rozdělena do tří skupin po deseti týmech. Pardubické Dynamo se představí ve skupině „Střed“. Pardubičtí dorostenci otevřou brány své soutěže ve čtvrtek. Ve čtyři hodiny se představí na ledě Tábora.

Vše výše popsané platí pro dorostenecké áčko. Dorostenecký „B“ tým nastoupí v Lize dorostu. Tato soutěž však začíná až 18. 9. 2021. Pardubice začnou proti vyzvou doma Skuteč. „Béčko“ povede Jiří Fibiger v spolupráci s Markem Dvořákem.

Oproti dorostencům juniorům pardubický turnaj vyšel. Ve čtyřech zápasech inkasovaly Pardubice pouze čtyři branky a dokráčely si pro celkové vítězství. Turnaj sloužil zejména k tomu, aby si trenéři vyzkoušeli možné složení týmu v juniorské extralize. Každý zápas hrála jiná sestava a po turnaji tak muselo dojít ke zúžení kádru.

Konec přípravy juniorům vyšel taktéž. Nejprve prvního září porazili mladíci pod taktovkou Jiřího Malinského Slavii 6:2. Den poté Pardubice zničily Olomouc 5:1. Po dvou bodech si připsali Zdeněk Pavlík a Kale Costa.

V sezoně bude pro pardubické juniory důležitá provázanost s A-týmem a také s prvoligovým Vrchlabím, ve kterém se budou někteří junioři objevovat pravidelně. Právě přičuchnutí k dospělému hokeji může být pro rozvoj mladých pardubických odchovanců nejdůležitější. Motivaci tak junioři mají opravdu velkou.

Extraliga juniorů má letos dvacet účastníků. Pardubice svou pouť touto soutěží začnou v pátek od pěti hodin. Na svém ledě je přivítá Havířov.

Rozpis zápasů juniorů ZDE.

Rozpis zápasů dorostenců ZDE.

Úvodní foto: Vladimír Škorpík